NIEUWS

Applaus!

Wachten, wachten…. 1, 2, 3, 4, 5, 6, BOEM! 250 drumstokjes slaan van zacht naar hard op 250 emmers. Wouter en Tom van Cup a Music spelen op donderdag 22 maart 2018 twee keer de mee-doe-voorstelling ‘Rhythm & Trash’ voor alle kinderen uit groep 7 en 8 uit de gemeente Brummen. Voor deze voorstellingen is de theaterzaal in het Theothorne theater afgehuurd.

De mannen van Cup a Music vertellen de kinderen over het ontstaan van ritme en het drumstel. Wist je dat er vroeger drie mensen nodig waren om alle instrumenten te spelen die het drumstel omvat? Nu gebruikt de drummer al zijn ledematen om het drumstel alleen te bespelen. Tom heeft vandaag maar een klein drumstel neergezet, want naast zijn drum en de djembé van Wouter wordt er vandaag gespeeld op afval! Afvalbakken en emmers vormen de basis.

Vijf dappere, jonge drummers nemen plaats naast Wouter en Tom op het podium en bespelen de vuilnisbakken. Voor de één een koud kunstje, voor de ander een intensieve muziekles.
‘Oké’ roept Wouter, dit ritme kunnen jullie allemaal meespelen: ‘Ik wil bolletje, ik wil bolletje’. De zaal wordt in tweeën gesplitst en de andere helft speelt ‘1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad’.

Aan de hand van korte zinnen leren de kinderen in krap een uur tijd verschillende ritmes spelen. Ze spelen met elkaar, door elkaar en dankzij de muzikale begeleiding van Wouter en Tom klinkt het als een feestje. En dat is het ook! De voorstelling gaat van het voetbalstadion, naar Rio en door het lokaal van juf Ank. De kinderen spelen de sinaasappel samba, de rumba, maar ook de Donald Duck. Je had erbij moeten zijn…

Aan het einde van de voorstelling liggen er emmers onder stoelen, op stoelen en zelfs over bezwete hoofden heen. Ouders en leerkrachten maken druk filmpjes en foto’s om dit feestje vast te leggen. Twee moeders hebben de selfie stand per ongeluk aan staan, ook leuk.

‘Applaus!’ roept Wouter. Geen standaard applaus uiteraard, maar een waanzinnige roffel van een 250 koppig tellende bigband. Wat een energie hebben de kinderen, maar vooral ook deze mannen van Cup a Music, applaus!

OPENINGSTIJDEN

Voor beide vestigingen

maandag-vrijdag

08:30 - 22:30 

gesloten op feestdagen

LOCATIES

Tjark Riks Centrum

Derickxkamp 2a

6961 DL EERBEEK

Plein 5

Graaf van Limburg Stirumplein 5

6971 CE BRUMMEN

TELEFOONNUMMER

Voor beide vestigingen

0575-561988

POSTADRES

Postbus 141

6970 AC BRUMMEN

E-MAIL

info@welzijnbrummen.nl

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN? Geef hier je mail-adres

VOLG ONS