top of page

NIEUWS

Werkzaamheden asbest Tjark Riks Centrum
Eerbeek, 1 augustus 2022

 

Via dit bericht willen wij u informeren over het asbestonderzoek dat onlangs uitgevoerd is. Het doel van het onderzoek is inzicht krijgen in de aanwezigheid van asbest in het gebouw. We hebben het onderzoek laten uitvoeren omdat we het gebouw willen gaan onderhouden en verduurzamen.

 

Het asbest onderzoek

Tijdens het onderzoek naar asbest zijn er asbesthoudende materialen gevonden. Het asbest bevindt zich in de meterkast & cv ruimte, stopverf van ramen en op de zolder. Er is vastgesteld dat het asbest zich niet verplaatst heeft naar de begane grond. Op de begane grond is er dus nihil risico op blootstelling aan asbest (behalve meterkast & cv ruimte).

 

Gezondheid

Asbest is een materiaal dat wanneer je gedurende een langere periode aan hoge concentraties wordt blootgesteld gevaarlijk kan zijn. Gezien er alleen opslag op de zolder en vliering plaatst vindt en de meterkast slechts incidenteel geopend wordt is de kans dat u ziek wordt van het asbest nihil. Maakt u zich toch zorgen dan kunt u meer informatie vinden op de site van de samenwerkende GGD’en Gezondheidsrisico's van asbest · GGD Leefomgeving of contact opnemen met de GGD Noord- en Oost-Gelderland, team Medische Milieukunde 088 4433000 zij zijn op de hoogte van dit specifieke asbest onderzoek.

 

Hoe nu verder

De komende tijd zijn de vliering, zolder en meterkast afgesloten. Het is niet toegestaan deze ruimte te betreden of spullen uit de ruimte te halen. Vandaag zijn we gestart met de sanering. Na de sanering wordt in de linkervleugel (waar de dagopvang, fysiotherapeut zitten en 2 biljarttafels staan) van het gebouw een nieuw plafond en nieuwe verlichting aangebracht. De inschatting is dat dit tot 1 oktober 2022 duurt.

 

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw vertrouwde contactpersoon bij SWB of met ondergetekende, te bereiken op werkdagen tussen 9:00 en 13:00 via telefoonnummer 0575-561988 en per email info@welzijnbrummen.nl Wij vertrouwen erop dat u hiermee voldoende geïnformeerd bent.

 

Met vriendelijke groet,                

                                              

Martine Jurriens directeur

Stichting Welzijn Brummen

SWB Tjark Riks_edited.jpg
bottom of page