top of page

ACTIES in coronatijd

7 juli 2020

Muziekles buiten op het schoolplein

Op het schoolplein van kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek werd vanochtend lekker getrommeld en swingend bewogen, eerst door groep 1/2 en daarna  door groep 3/4/5. Deze lessen worden vanwege corona buiten op het plein gegeven.

Dat gebeurde onder aanvoering van muziekdocent Marijke van den Nieuwenhuizen, die de kinderen eerst iets vertelde over hun bekende plaatsgenoot de schilder Jan Mankes, die 100 jaar geleden overleden is. De kinderen weten nu waar hij gewoond heeft en wat hij graag schilderde, bijvoorbeeld een zelfportret met een uil of een mooie witte geit.

Daarna gingen de kinderen aan de slag met musicboxen en ritmes, maakten geluid en bewogen op de muziek. Muziekdocent Marijke geeft deze lessen in opdracht van de cultuurcoaches van de gemeente, die ervoor zorgen dat de kinderen van alle basisscholen regelmatig cultuur in de klas krijgen. Dat kan een kunstenaar zijn, een muzikant, een schrijver of een verteller. Ook gaan de kinderen naar museum en theater.

Aan deze muziekles werd enthousiast meegedaan door wethouder van Onderwijs en Cultuur Ingrid Timmer. Zij maakt in het eerste jaar van haar wethouderschap een ronde langs verschillende basisscholen in de gemeente. Zo kan ze ze allemaal goed leren kennen.

Wethouder doet vrolijk mee 2 verkleind.j
bottom of page