11 oktober 2021

Corona-update

Een coronatoegangsbewijs is bij ons niet verplicht
 

Vanuit Sociaal Werk Nederland is besloten dat een coronabewijs niet verplicht is in dorps- en buurthuizen. Blijf wel letten op ventilatie en hygiëne en geef elkaar de ruimte!​

 

Maar stel je voor: je wilt in het dorp een avond gezellig uit eten of je wilt graag weer eens in de stad naar de bioscoop of het theater. Voor al deze activiteiten is het nodig dat bezoekers de CoronaCheck app of de papieren CoronaCheck hebben. Deze moet je bij binnenkomst laten zien. Dit is een maatregel van de overheid.

 

Wat is de CoronaCheck?

Je kunt de CoronaCheck laten zien door een app op je mobieltje of door een papieren CoronaCheck bij je te hebben. Met deze CoronaCheck kun je bewijzen dat je recent negatief getest bent op corona, dat je hersteld bent van corona of dat je volledig gevaccineerd bent. Alleen dan mag je naar binnen. Goed om te weten dat je bij de app CoronaCheck ook DigiD nodig hebt.

 

Hulp nodig bij het instaleren?

Vind je het moeilijk en heb je hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck? Of weet je niet hoe DigiD werkt? SWB of de Bibliotheek helpen inwoners van de gemeente Brummen met het installeren, printen of het beantwoorden van vragen over de CoronaCheck. Deze hulp is gratis en is voor iedereen. Wij kunnen jou goed helpen als jij je mobieltje meeneemt, je BSN nummer (staat op jouw rijbewijs en identiteitskaart) en de inloggegevens van jouw DigiD.

 

Waar kan ik naar toe met mijn CoronaCheck vragen?


In Eerbeek

Bibliotheek: iedere maandag en vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur

Tjark Riks Centrum: iedere dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur


In Brummen

Bibliotheek: iedere donderdag en vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur

Plein 5: iedere woensdag van 09.00 tot 12.00 uur.

 

Bij zowel SWB als bij de Bibliotheek word je persoonlijk geholpen en wordt er vertrouwelijk met jouw gegevens omgegaan.