top of page

20 maart 2020

Hoe gaat SWB om met gevolgen van Corona?

Het coronavirus is het gesprek van de dag. Voor iedereen heeft het een andere impact en roept het andere vragen op. Vanuit de rijksoverheid zijn er maatregelen genomen, hiervoor verwijs ik naar de website van het RIVM. De maatregelen gelden minimaal tot en met 6 april 2020.

Het komt er nu op aan dat iedereen in Brummen zijn verantwoordelijkheid neemt en de maatregelen echt serieus neemt. Alleen dan lukt het ons om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Wij moeten dit doen uit zorg voor de ouderen en kwetsbare mensen in ons dorp. Bij SWB merken we dat alle clubs/huurders hun verantwoordelijkheid hebben genomen door de activiteiten in ieder geval tot en met 6 april te stoppen.

De consequentie van het stilleggen van de activiteiten is dat er nauwelijks meer bedrijvigheid in de SWB gebouwen zal zijn, maar vooralsnog sluiten wij niet. Wij zullen echter wel zeer beperkt open zijn, want de medewerkers hebben de opdracht gekregen om zoveel mogelijk vanuit huis te werken.

Wij hebben in kaart gebracht wat er allemaal speelt in onze 2 gebouwen rondom cliënten, bezoekers, huurders etc. Wij hebben de openstelling terug gebracht aan de hand van de RIVM richtlijnen.

 

Blijft voor ons qua openstelling in Brummen over de woensdagochtend en vrijdagochtend (9:00 tot 12:00) voor respectievelijk het BAC spreekuur en de Voedselbank.

In Eerbeek zijn we op vrijdagochtend open voor de Voedselbank. Mensen voor het BAC-spreekuur in Eerbeek kunnen contact opnemen via info@welzijnbrummen.nl of op werkdagen bellen met 0575-561988.

Wij verzoeken iedereen om zaken zo veel mogelijk via de telefoon/e-mail te regelen. Alleen bij zaken die hoog urgent zijn gaan we 1 op 1 in gesprek. Hierbij word je van te voren gebeld om te vernemen of je geen ziekteverschijnselen hebt. In dat geval kan het gesprek namelijk niet door gaan.

Verder worden diensten en activiteiten waarbij ontmoeting centraal staat zoveel mogelijk tot ambulante diensten omgebouwd (zoals de dagopvang Studio Actief).

Dit alles onder voorbehoud van de maatregelen zoals ze momenteel gelden en het beschikbaar hebben van voldoende personeel.

Omdat SWB de spil van ontmoeting binnen het dorp is en er nu tientallen activiteiten en contactmomenten tijdelijk niet doorgaan doe ik een beroep op jou om extra naar elkaar om te kijken. Bel een buurman of tante even op om te vragen hoe het gaat en of er misschien een boodschap gehaald moet worden.

Als je zelf jouw zorgen even met iemand wilt delen of er is iets waarbij je geen hulp kunt krijgen van jouw omgeving, bel of mail ons dan. Wij zullen binnen de mogelijkheden die er zijn samen met jou naar een oplossing zoeken.

Martine Jurriens

Directeur Stichting Welzijn Brummen

 

Wij communiceren vanaf nu zo veel mogelijk via de telefoon, e-mail en website. De ontwikkelingen rondom het virus gaan namelijk sneller dan de post.

NIEUWS

bottom of page