CULTUURPUNT

Prettig leefbare gemeente

Een muziek- of kunstvereniging draagt bij aan een prettig leefbare gemeente waarin mensen elkaar weten te vinden en mensen zichzelf kunnen ontwikkelen. De combinatiefunctionaris weet wat er lokaal gebeurt aan kunst en cultuur en waar behoefte aan is. Kunst en cultuur als doel, maar ook als instrument om maatschappelijke doelen te bereiken. De combinatiefunctionarissen ondersteunen, verbinden en activeren. 
 

Cultuureducatie op school

De combinatiefunctionarissen cultuur coördineren cultuureducatieactiviteiten voor het basisonderwijs in de gemeente Brummen. Bovendien ondersteunen ze scholen bij het ontwikkelen van cultuurbeleid en het aanvragen van subsidies. In samenwerking met derden zoals de bibliotheek, muziekverenigingen en kunstvakdocenten, is een cultureel jaarprogramma ontwikkeld dat elk kind in de gemeente minimaal drie activiteiten biedt. 

In de praktijk betekent dit dat ze het cultureel jaarprogramma (waaronder het Kunstmenu en Kunst & Kidz) coördineren en ambitiegesprekken voeren met scholen. Ze hebben regelmatig contact met de cultuurcoördinator (ICC’er) van alle Brummense basisscholen en ontwikkelen op deze manier een programma passend bij de behoefte van alle scholen en zoveel mogelijk aansluitend op het lokale aanbod.

 

De ICC'ers en combinatiefunctionarissen komen vier keer per jaar samen.  Deze werkgroep wordt Cuvoba (Culturele Vorming Basisonderwijs) genoemd.

Het Brummens menu

Het Brummens Menu is een verzameling van educatieve programma’s voor alle basisscholen in de gemeente Brummen. Wij hopen schoolteams op deze manier te ondersteunen met een overzichtelijk aanbod van activiteiten voor en ook uit onze gemeente.

Het Brummens Menu bestaat uit het Cultuurmenu, het Natuurmenu, het Sportmenu, het Welzijnmenu en het Leesmenu.

Klik hier voor een PDF van het Brummens menu inclusief het Cultuurmenu!

Wat doe jij na schooltijd? 

Benieuwd wat er allemaal te doen is voor kinderen na schooltijd? Voor een overzicht van verenigingen en ZZP'ers die activiteiten aanbieden op het gebied van kunst & cultuur, ambachten en kunstnijverheid voor na schooltijd in de gemeente Brummen kun je kijken op de website www.brummennaschooltijd.nl

Contact

Marguerite Tuijn

m.tuijn@welzijnbrummen.nl

0575-561988

Edith Gloerich

e.gloerich@welzijnbrummen.nl

0575-728407

Digitaal cultureel
Cultuuronderwijs
Zelf gemaakt!
MeeR MuZieK iN De KlaS
Wat doe jij na schooltijd?
Brummens Menu
Musicus in de klas
Theater in het dorp!
Letterbeesten
Picasso in Afrika
Applaus!
Gezamenlijk en toch eigen
Show More

OPENINGSTIJDEN

Voor beide vestigingen

maandag-vrijdag

08:30 - 22:30 

gesloten op feestdagen

LOCATIES

Tjark Riks Centrum

Derickxkamp 2a

6961 DL EERBEEK

Plein 5

Graaf van Limburg Stirumplein 5

6971 CE BRUMMEN

TELEFOONNUMMER

Voor beide vestigingen

0575-561988

POSTADRES

Postbus 141

6970 AC BRUMMEN

E-MAIL

info@welzijnbrummen.nl

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

VOLG ONS

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN? Geef hier je mail-adres