top of page

NIEUWS

Geef je grenzen aan!

 

Als vrijwilliger zet je je in je vrije tijd in voor een ander. Dat geeft voldoening en vaak ervaar je als vrijwilliger veel plezier in het contact met de mensen die je begeleidt. Het is belangrijk als vrijwilliger om goed voor jezelf te zorgen. Eén van de manieren om dat te doen is grenzen stellen. Zowel voor jezelf als naar de mensen toe die je begeleidt. Dat voorkomt dat je wordt overvraagd en je draaglast en draagkracht uit balans raken.

 

Mensen die je begeleidt vanuit je vrijwilligerswerk vragen je soms een taak te vervullen die eigenlijk buiten je takenpakket valt. Soms zeg je al ‘ja’ zonder eigenlijk goed na te denken over de vraag. Of iemand die je begeleidt vertoont gedrag dat je niet prettig vindt. Hoe zeg je daar wat van zonder te kwetsen. Soms denk je ‘laat ik er maar niks van zeggen, hij/zij is nu eenmaal zo’.

 

Bij de training “Grenzen aangeven” voor vrijwilligers ga je ervaringen delen. Je leert je eigen persoonlijke grens te herkennen. Je gaat oefenen met grenzen stellen, situaties ombuigen aan de hand van zelf ingebrachte praktijkvoorbeelden. Je krijgt handvatten die werken!

 

De training wordt gegeven door Annelies Vonk. Zij is naast een bevlogen trainer ook trainingsacteur en kan beide kanten in de training terug laten komen. Ze weet tijdens de training een goede en veilige sfeer te creëren. Ze maakt gebruik van interactie en helpt de deelnemers te oefenen om verschillende oplossingen uit te proberen.

 

De training “Grenzen aangeven” wordt gehouden op:

Datum:                        dinsdag 20 maart 2018  

Tijd:                            van 14.00 – tot 16.00  uur (inloop is vanaf 13.30 uur)

Locatie:                                   Tjark Riks Centrum, Derickxkamp 2a, 6961 DL  EERBEEK

Kosten:                                   Gratis

Wanneer u interesse heeft om deze training bij te wonen, kunt u zich opgeven via h.vd.zee@welzijnbrummen.nl. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.

bottom of page