Voor

mantelzorgers

Jong en

mantelzorg

Voor 

organisaties

4. welke aanpassingen en hulpmiddelen kan ik thuis krijgen?

Hulpmiddelen zoals krukken, beugels in het toilet of een traplift kunnen de verzorging enorm verlichten. Degene voor wie jij zorgt kan zich door het hulpmiddel beter redden. Hier vind je een overzicht van instanties die voorlichting en informatie geven over hulpmiddelen. En instanties die hulpmiddelen uitlenen, verhuren en verkopen. Kijk voor informatie over financiële vergoedingen van hulpmiddelen in hoofdstuk 7.

WOONVOORZIENINGEN

Bij woonvoorzieningen moet je denken aan bijvoorbeeld aanpassingen aan keuken, douche, bad en toilet, een traplift, een drempelhulp, e.d. Deze woonvoorzieningen kun je aanvragen bij de gemeente. Degene voor wie je zorgt moet de voorziening langdurig of blijvend nodig hebben.

Ook voorzieningen (hulpmiddelen) die mantelzorg en professionele zorg (zoals wijkverpleging) vergemakkelijken, kunnen bij de gemeente worden aangevraagd. Denk bijvoorbeeld aan een tillift. Hoe de voorzieningen worden verstrekt en hoe hoog een eventuele eigen bijdrage is, verschilt per gemeente. De gemeente mag inkomensgrenzen stellen. Voor rolstoelen mogen gemeenten geen eigen bijdrage vragen.

Heb je een hulpmiddel kortdurend nodig, dan kun je deze meestal ook lenen/huren bij een thuiszorgwinkel zoals een rolstoel, toiletstoel, drempelhulpen. Zie 4.2 voor adressen

SCHOOL OF STUDIE

Als degene voor wie jij zorgt scholier is of studeert, zijn er diverse zaken die je aan kunt vragen ter ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, een aangepaste auto of aangepaste bureaustoel. Bij het UWV kun je hulpmiddelen die nodig zijn voor studie of school aanvragen. Welke voorzieningen dit zijn en hoe je deze kunt aanvragen lees je op www.uwv.nl/particulieren/voorzieningen .

4.1 tips over uw woonsituatie

4.2 uitleen, huur en verkoop van hulpmiddelen, tevens voorlichting hierover

4.3 voorlichting en informatie over hulpmiddelen

OPENINGSTIJDEN

Voor beide vestigingen

maandag-vrijdag

08:30 - 22:30 

gesloten op feestdagen

LOCATIES

Tjark Riks Centrum

Derickxkamp 2a

6961 DL EERBEEK

Plein 5

Graaf van Limburg Stirumplein 5

6971 CE BRUMMEN

TELEFOONNUMMER

Voor beide vestigingen

0575-561988

POSTADRES

Postbus 141

6970 AC BRUMMEN

E-MAIL

info@welzijnbrummen.nl

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN? Geef hier je mail-adres

VOLG ONS