Voor

mantelzorgers

Jong en

mantelzorg

Voor 

organisaties

Activiteiten

 Wandelingen voor mantelzorgers!

Eens per 2 weken bieden wij een Mantelzorg-wandeling aan in en rondom Brummen. Start- en eindpunt zijn Plein Vijf (Stichting Welzijn Brummen).

De wandelingen worden speciaal georganiseerd voor mantelzorgers en omvatten ongeveer 5 kilometer. De wandelingen starten om 10.00 uur, met een kopje koffie of thee bij Plein Vijf.

 

Knooppunt Mantelzorg Brummen organiseert deze wandeling samen met twee ervaren wandel-vrijwilligers: Janny en Josje. Zij zetten de wandelingen uit en begeleiden de wandelingen.

Het behoort ook tot de mogelijkheden dat mantelzorgers zelfstandig de uitgezette route wandelen.

Het is zelfs ook mogelijk om je als mantelzorger op te geven om te wandelen met een voor jou nog onbekende mantelzorger. De mantelzorgconsulenten van Knooppunt Mantelzorg zorgen er dan voor zorg dat je aan iemand wordt ‘gekoppeld’ om samen te wandelen.  Het is een mooie manier om ook in contact te komen met andere mantelzorgers.

 

Even eruit…

De mantelzorgwandeling kan voor iedereen anders zijn:

Wandelen en je verhaal kunnen delen met een vrijwilliger, wandelen om een andere mantelzorger te kunnen ontmoeten, wandelen en bijpraten met je mantelzorgende vriend of vriendin. Voor iedereen kan de wandeling wat anders opleveren. Wandelen in de buitenlucht en op verhaal komen hebben een ontspannende werking en dat is juist wat we iedere mantelzorger willen laten ervaren: een ‘beetje meer lucht in de open lucht’.

 

Waar en wanneer

De wandelingen vinden om de week op de dinsdagmorgen plaats.

De eerstvolgende data zijn:

dinsdag 22 juni 2021 

dinsdag 6 juli 2021

dinsdag 20 juli 2021

De wandelingen starten om 10.00 uur en duren 60-90 minuten. We starten bij Plein Vijf (Graaf van Limburg Stirumplein 5 in Brummen).

 

Geef je nu op voor een wandeling

Wil je meedoen aan de mantelzorgwandeling? Geef je dan nu op via telefoonnummer: 0575 561988 of via de email: mantelzorg@welzijnbrummen.nl. Geef duidelijk aan of je met een vrijwilliger wilt wandelen, of dat je zelf iemand meeneemt of dat je wilt dat wij jou koppelen aan een andere

mantelzorger.  

Als je eerst informatie wilt, kan je natuurlijk ook contact met ons opnemen.