Voor

mantelzorgers

Jong en

mantelzorg

Voor 

organisaties

Activiteiten

 Wandelingen voor mantelzorgers!

Wij bieden wel vanaf dinsdag 11 mei om de week een Mantelzorg-wandeling in en rondom Brummen. Start- en eindpunt zijn Plein Vijf (Stichting Welzijn Brummen).

De wandelingen worden speciaal georganiseerd voor mantelzorgers en omvatten ongeveer 5 kilometer. De wandelingen starten om 10.00 uur, met een kopje koffie of thee bij Plein Vijf.

 

De wandelingen zullen, gezien de Coronamaatregels plaatsvinden in tweetallen. Zodra de maatregelen het toelaten zullen we in (kleine) groepjes gaan wandelen.

 

Wandelen met en zonder vrijwilligers van Stichting Welzijn Brummen

Knooppunt Mantelzorg Brummen organiseert deze wandeling samen met twee ervaren wandel-vrijwilligers: Janny en Josje zetten de wandelingen uit en begeleiden de wandelingen.

In Coronatijden betekent dit dat zij ieder met een mantelzorger kunnen starten.

 

Het kan ook zijn dat mantelzorgers zelfstandig in tweetallen de uitgezette route willen wandelen.

Het is zelfs mogelijk om je op te geven om te wandelen met een voor jou nog onbekende mantelzorger. De mantelzorgconsulenten van Knoopunt Mantelzorg zorgen er dan voor zorg dat je aan iemand wordt ‘gekoppeld’ om samen te wandelen.  Het is een mooie manier om ook in contact te komen met andere mantelzorgers.

 

Even eruit…

De mantelzorgwandeling kan voor iedereen anders zijn:

Wandelen en je verhaal kunnen delen met een vrijwilliger, wandelen om een andere mantelzorger te kunnen ontmoeten, wandelen en bijpraten met je mantelzorgende vriend of vriendin. Voor iedereen kan de wandeling wat anders opleveren. Wandelen in de buitenlucht en op verhaal komen hebben een ontspannende werking en dat is juist wat we iedere mantelzorger willen laten ervaren: een ‘beetje meer lucht in de open lucht’.

 

Waar en wanneer

De wandelingen vinden om de week op de dinsdagmorgen plaats. Voor de maand mei organiseren we de wandelingen op dinsdag 11 en dinsdag 25 mei. De wandelingen starten om 10.00 uur en duren 60-90 minuten. We starten bij Plein Vijf in Brummen.

 

Geef je nu op voor een wandeling

Wil je meedoen aan de mantelzorgwandeling? Geef je dan nu op via telefoonnummer: 0575 561988 of via de email: mantelzorg@welzijnbrummen.nl. Geef duidelijk aan of je met een vrijwilliger wilt wandelen, of dat je zelf iemand meeneemt of dat je wilt dat wij jou koppelen aan een andere

mantelzorger.  Opgeven voor de eerste wandeling kan tot woensdag 5 mei as.

Als je eerst informatie wilt, kan je natuurlijk ook contact met ons opnemen.

 

Nb: wij houden uiteraard rekening met de corona-maatregelen. Dat betekent dat de starttijd bij meerdere deelnemers iets kan wijzigen. Het eerste koppel start om 10.00 uur. Wij zullen dit vooraf duidelijk met de deelnemers communiceren.