KUNST & KIDZ

In de gemeente Brummen is een rijk verenigingsleven. Muziekverenigingen voelen zich mede verantwoordelijk voor muziekonderwijs op de basisscholen. Samen met vier muziekverenigingen, professionele muziekdocenten en dankzij gelden van de gemeente Brummen verzorgen wij als Cultuurpunt Brummen muziekonderwijs op alle basisscholen in de gemeente. Elk schooljaar wordt er naast muziek, ook een andere kunstdiscipline toegevoegd. Zo zijn er in 2020-2021 workshops papierscheppen opgenomen en waren er in het vorige schooljaar workshops beeldhouwen. Er zijn vijf lessen voor groepen uit de onderbouw of middenbouw en deze zijn met elkaar verbonden door een gemeenschappelijk thema.

 

11 december 2020

 

In de periode dat er vanwege corona geen vakdocenten in de school konden komen, hebben we gewerkt aan filmpjes voor leerlingen in samenwerking met Cultuur Oost en FilmHUB Oost. Filmmaker Inge Theunissen heeft vastgelegd wat de vakdocenten leerlingen graag mee willen geven.

 

Schoolklassen die vorig schooljaar wegens corona de workshop niet hebben gehad, hebben inmiddels een pakketje van de kunstenaar met daarin de speciale boetseerwas zodat leerkrachten zelf aan de slag kunnen met deze videotutorial. Maar ook voor thuis is dit een prima instructiefilmpje.

 

Voor leerkrachten uit de gemeente Brummen zijn er aanvullende informatie en lessuggesties te vinden op: www.kcegids.nl/brummen 

 

De laatste les uit een reeks van vijf muziekworkshops wordt voor de scholen in Brummen en Leuvenheim ondersteund door een orkestje met leden van de muziekverenigingen Harmonie Orkest Brummen. In Hall ondersteunen leden van D.E.S. deze muziekworkshop. In Eerbeek wordt er een eindvoorstelling verzorgd door leden van muziekvereniging Eendracht, de vakdocenten en de kinderen.

De workshops worden in schooljaar 2020-2021 gegeven door:

Jasper Arts - docent hoorn

Geert Jan Dijkerman - docent slagwerk

Arjo Hovenberg - docent hobo

Edgar Lutke - docent trompet

Marijke van den Nieuwenhuizen - docent muziek

C-Paper - ambacht papierscheppen

Miek Rous - docent podiumkunsten

Marianne Wormgoor-Bosch - docent fluit

Contact

Edith Gloerich

e.gloerich@welzijnbrummen.nl

0575-728407

2018-06-15 C. van Leeuwen (mondeling toe