top of page

12 februari 2021

Waar is die stip aan de horizon? Ik heb een tip!

 

Opeens ligt er een winterse deken over het hele land. ‘Ja! Even iets heel anders, daar had ik zo’n behoefte aan’, heb ik verschillende mensen al horen zeggen. Dat nodigt uit om de zinnen te verzetten. Met je partner of vriend(in) een lange wandeling maken en genieten van het besneeuwde landschap. Of met je kinderen of kleinkinderen de slee pakken en eens ouderwets van heuveltjes afglijden. Dan met bijna bevroren oren thuiskomen om gezellig op te warmen bij de houtkachel met een beker warme chocolademelk. 

 

Voor sommige mensen maken die sneeuw en kou het echter nog moeilijker om de deur uit te komen. En dan is het buiten wel mooi, maar kun je je binnen nog eenzamer voelen. Ondertussen is de avondklok verlengd. Dat was te verwachten en toch confronteert het je er ook weer mee dat deze pandemie voorlopig nog niet voorbij is. Vooral de onzekerheid over hoe lang het nog duurt, maakt veel mensen moe en soms neerslachtig. Je wilt zo graag een stip op de horizon zetten waar je naar uit kan kijken en naar toe kunt leven.

 

Die stip kan ik je helaas niet geven, maar wel een tip! Voor een activiteit die je gratis kunt doen en waarmee je wat aandacht voor jezelf kunt creëren. Het kan je helpen om stil te staan bij hoe je deze periode ervaart, vervelende gedachten of belemmeringen los te laten en vervolgens positieve energie vrij te maken. Hoe fijn klinkt dat?

 

Waar gaat het om? Om een mindfulness training, gericht op zorg en aandacht voor jezelf. De docent is Karin Hoens, een ervaren trainer. Zij werkt op dit moment een speciaal programma uit, in samenwerking met het magazine Flow. Het wordt een afwisselende training met een mix van video talks, live vraag en antwoord, audio meditatie, oefeningen en creatieve opdrachten.

 

Als je meedoet, word je uitgedaagd om opmerkzaam te zijn op wat er speelt in jezelf. Je leert onderscheid te maken tussen je gedachten, je emoties en je gedrag. En door de oefeningen ben je minder bezig met het verleden of de toekomst, maar probeer je vooral in het hier en nu te zijn.

 

Dat kan het omgaan met die onzekere coronatijd misschien een beetje gemakkelijker maken. Omdat je minder piekert over hoelang het nog zal duren, maar probeert te genieten van de kleine dingen van dit moment. Soms helpt zo’n training om te ervaren dat het ook anders kan. Om op een nieuwe manier naar jezelf te kijken en bewustere keuzes te maken. Het leuke is dat de training ook heel praktisch is: je kunt de inzichten die je opdoet meteen toepassen.

 

Het is een training die geheel online plaatsvindt. Je kunt ‘m dus vanuit huis doen, of op elke andere plek die jij prettig vindt. Zeven dagen lang krijg je een video talk, oefening of live chat. Dat is prima te doen. Niets moet en alles mag. Je pikt er altijd iets positiefs van mee.

 

Ben je geïnteresseerd? De training start in april, maar je kunt je alvast voor-aanmelden via info@welzijnbrummen.nl. Vermeld je naam en je e-mailadres en zet er s.v.p. bij dat het gaat om de self care training. Zoals hiervoor al gezegd, is de deelname helemaal kosteloos.

 

Ik hoop dat ik je hiermee een leuke tip heb gegeven waarmee jij een stip(je) op jouw horizon kunt zetten. Vind je april te ver weg en wil je graag eerder met iemand praten of op zoek gaan naar mogelijkheden voor jou? Weet dan dat je altijd contact kunt opnemen met SWB!

 

Ik wens je het allerbeste.

 

Hartelijke groet,

 

Martine Jurriens
 

Directeur Stichting Welzijn Brummen

Martine.jpg

ACTIES in coronatijd

bottom of page