top of page

NIEUWS

So you think you can stoelendans

Krioelende kinderen tussen rode pluche stoelen. Zwaaiend jongetje. Veel wijzende juffen. Licht gaat uit. Gillende kinderen uit groep 3 en 4.
Doek gaat open en spots aan. Twee mensen, elk op een stoel met rode sokken aan. De zaal is stil. Dribbel, dribbel. Rode sokjes dribbelen. Kinderen lachen. Haastige passen. Dan plotseling grote wijde berenstappen. Kinderen lachen.
Meer dansers. Een strijdkreet door een danser. In tempo een strijdkreet uit de zaal van een kind. Dan nog een strijdkreet van een danser. Een paar kinderen antwoorden. Juffen fluisteren:”Sssssst!”
Dan de spot op een stoel met een man. Stilte. “Hallo”, roept een kind.
Nieuwe werkelijkheid in projectie. Een huiskamer. Water uit een schilderij. Twee werelden die dan weer niet, dan weer wel synchroon lopen. “Vet!” zegt een kind hardop.
Donker. Een stille toren van armen met witgeverfde, allemaal verschillende soorten stoelen. Dan een luid: ”Ha!” van de dansers en dan beweging overal. Kinderen lachen.
De voorstelling is afgelopen. De lichten gaan aan. De dansers zitten ontspannen op de grond. Een danser staat en neemt het woord.
“Hallo allemaal!”
“Wat fijn dat je er bent,” zingt een brengouder achter mij.
“Hebben jullie nog vragen?”
“Kunnen jullie allemaal de swish swish?”, vraagt een jongetje met grijs shirt. Ja! Alle dansers staan op en ieder swisht z’n eigen swish.
“Hoe kunnen jullie zo mooi dansen?”, vraagt blond meisje.
“Wij oefen iedere dag heel veel.”

So you think you can stoelendans was de waanzinnig mooie voorstelling van Introdans op 2 februari in de Hanzehof te Zutphen. Een activiteit uit het Cultuurmenu van de gemeente Brummen. Deze voorstelling was in samenwerking met de Muzehof.

bottom of page