ACTIES in coronatijd

14 mei 2020

Update coronamaatregelen

Beste lezer,

Het is een hele rare gewaarwording dat het zo stil is in de dorpshuizen van SWB in Eerbeek en Brummen. Wij missen al onze vrijwilligers. Wij missen de gezellige koffie- en theemomenten met een groep dames en de buurtjes, een potje biljarten door een groep heren, de jongeren van het jongerencentrum, de houtsnijders, koersballers, klaverjassers, dammers, dansers, sjoelers, de dames van de naaiclub, de koks, kaartenmakers, de deelnemers aan de verschillende sporten, de deelnemers aan de bingo, de verschillende huurders, de mensen die even binnen lopen met een vraag, de dames van de de Vrouwen van Nu, de zang & muziek vanuit o.a. de grote zaal en alle andere bezoekers; wij missen u. Wij missen uw aanwezigheid en gezelligheid.

Naar aanleiding van de nieuwe berichtgeving vanuit de Rijksoverheid hebben we bekeken wat de gevolgen van de nieuwe maatregelen zijn voor de openstelling van onze dorpshuizen in Eerbeek en Brummen en voor de SWB activiteiten op andere locaties.

In dit verhaal zijn de uitgangspunten van het RIVM leidend.

Omdat we zoveel verschillende activiteiten en vormen van dienstverlening hebben houden we alles afzonderlijk tegen het licht.

Steeds leggen wij eerst de RIVM richtlijnen op tafel. Daarna eventueel specifiek geldende richtlijnen, bijvoorbeeld van de Rijksoverheid ten aanzien van dagbesteding.

Vervolgens vragen wij ons af; hoe nodig / urgent is het? Dan komt ook de leeftijdsvraag om de hoek; voor kinderen zijn de regels soepel, voor 70 + ers is het advies nog steeds “wees voorzichtig en blijf zoveel mogelijk thuis”. Tot slot geldt nog steeds de RIVM richtlijn “werk zoveel mogelijk thuis”. Dit om zo min mogelijk verkeersbewegingen te realiseren en om besmettingsmomenten tot een minimum te beperken.

De consequenties zijn:

1) In de gebouwen geldt dat we uitgaan van maximaal 30 personen tegelijkertijd in het gebouw.

2) Alle clubjes/activiteiten blijven stil liggen tot er een ander RIVM bericht is. Een deel van de clubjes was al klaar met het seizoen. Andere activiteiten zijn niet toegestaan  o.a. vanwege het niet kunnen hanteren van de 1,5 m afstand, het niet zonder besmettingsgevaar kunnen uitvoeren van de activiteit (bijv. Klaverjassen en elkaars speelkaarten aanraken), de gemiddeld hoge leeftijd of vanwege de uitspraak dat alle binnensport (dus ook biljart, yoga, gym etc.) tot 1 september verboden is.

3) De dienstverlening, zoals Schuldhulpverlening, het Dag Activiteiten Centrum, Studio Actief en de Voedselbank, loopt op aangepaste wijze door.

4) Alle andere gevallen worden per situatie bekeken.

 

Mocht u vragen of suggesties hebben dan kunt u die mailen naar:

info@welzijnbrummen.nl

Namens de medewerkers en vrijwilligers van SWB wens ik u heel veel sterkte toe in deze buitengewone periode. Wij hopen u zo snel mogelijk weer te zien!

Hartelijke groet, Martine Jurriens

Directeur Stichting Welzijn Brummen

OPENINGSTIJDEN

Voor beide vestigingen

maandag-vrijdag

08:30 - 22:30 

gesloten op feestdagen

LOCATIES

Tjark Riks Centrum

Derickxkamp 2a

6961 DL EERBEEK

Plein 5

Graaf van Limburg Stirumplein 5

6971 CE BRUMMEN

TELEFOONNUMMER

Voor beide vestigingen

0575-561988

POSTADRES

Postbus 141

6970 AC BRUMMEN

E-MAIL

info@welzijnbrummen.nl

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN? Geef hier je mail-adres

VOLG ONS