top of page

ACTIES in coronatijd

20 maart 2020

Vijf manieren om ouderen in de gemeente Brummen nu niet eenzaam te laten worden

In de gemeente Brummen wonen veel ouderen die nu vanwege het coronavirus minder bezoek krijgen. Terwijl dat bezoek vaak het hoogtepunt van de week is. Deze ouderen kunnen daardoor sociaal geïsoleerd raken of zich eenzaam gaan voelen, vooral als ze minder digitaal vaardig zijn. Dat willen we niet laten gebeuren! Daarom wijzen wij al onze inwoners op de volgende mogelijkheden om eenzaamheid bij ouderen nú tegen te gaan.

 1. Bel vaker en langer
Hoe makkelijk is het om wat vaker te bellen of langer te bellen? Kijk bijvoorbeeld samen naar een televisieprogramma en zet uw telefoon dan op luidsprekerstand. Zo bent u op afstand toch verbonden.

 2. Schrijf kaarten en brieven
Veel mensen hebben nu minder reistijd en werken vanuit huis. Dat maakt het goed mogelijk om weer eens een brief te schrijven of een kaartje te posten. Dat kunt u natuurlijk doen met uw eigen ansichtkaarten en enveloppen. Maar u kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van online diensten die echte kaarten verzenden zoals Greetz, Kaartje2go, Hallmark. 

3. Wijs ouderen op telefoondiensten
Iedereen in Nederland kan gebruik maken van de Luisterlijn. Het lokale nummer voor de gemeente Brummen is 055-5415415. Hier kunt u terecht voor een gewoon kletspraatje of een goed gesprek. 

Ook kunt u terecht bij De Rode Kruis Hulplijn via 070-4455888.

De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen. Professionele vrijwilligers bellen regelmatig en bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek www.ouderenfonds.nl/aanmeldenzilverlijn

4. Stichting Welzijn Brummen
Stichting Welzijn Brummen is een lokale organisatie waar veel inwoners van Brummen bij betrokken zijn. Mocht u ergens hulp bij nodig hebben en heeft u niemand in uw omgeving die kan helpen? Bijvoorbeeld om de hond uit te laten of een boodschap te doen? Of wilt u uw verhaal of zorgen even delen? Stichting Welzijn Brummen staat voor u klaar om een oplossing of helpende hand te bieden. Bel op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur op 0575-561988 of mail naar info@welzijnbrummen.nl

Klik hier voor meer tips voor het verminderen van eenzaamheid.

Vijf manieren om ouderen in de gemeente
bottom of page