NIEUWS

oktober 2019

Eenzaamheid herkennen en bespreekbaar maken
 

Hoe eerder eenzaamheid wordt (h)erkend, hoe meer je kunt doen voor jezelf of een ander. Mensen die last hebben van eenzaamheid ervaren een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of hebben minder sociale relaties dan zij wensen. Dat kan gepaard gaan met gevoelens van leegte, verdriet, angst of zinloosheid en lichamelijke of psychische klachten. oktober 2019

Over eenzaamheid wordt weinig gepraat en je kunt niet aan mensen zien of zij eenzaam zijn. Tijdens de week tegen eenzaamheid (1 t/m 8 oktober 2019) maken we dit belangrijke onderwerp bespreekbaar. Onder het motto “Kom erbij en schuif aan!” ontvangen vrijwilligers en medewerkers binnen SWB een informatiepakket waarmee ze daadwerkelijk aan de slag kunnen.

 

Bij Soep voor het Weekend maken zij eenzaamheid bespreekbaar aan de hand van leuke vragen om elkaar te leren kennen. En misschien is dit het moment om je buurtgenoot of kennis uit te nodigen om mee te gaan naar Plein 5 of Tjark Riks Centrum. Deze week en volgende week mag iedereen gratis iemand meenemen (klik op "wat doen we" op deze site om te zien welke activiteiten we hebben, zoals seniorengym, biljarten, sjoelen, koersbal).

Wanneer je iemand meeneemt naar de dag van de ouderen op 4 oktober krijg je gratis een extra lot voor de verloting! Binnen het maatjesproject organiseren we een lunch voor alle vrijwilligers, waarbij dieper ingegaan wordt op het signaleren van eenzaamheid en wat zij daarin als maatje kunnen betekenen.

Ook is SWB met informatie te vinden op de weekmarkten van Eerbeek en Brummen. Samen maken we ons sterk om eenzaamheid zoveel mogelijk te voorkomen.
 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marijte Bolt bij Stichting Welzijn Brummen, 0575-561988.

A3 Eenzaamheid herkennen - logo.jpg

OPENINGSTIJDEN

Voor beide vestigingen

maandag-vrijdag

08:30 - 22:30 

gesloten op feestdagen

LOCATIES

Tjark Riks Centrum

Derickxkamp 2a

6961 DL EERBEEK

Plein 5

Graaf van Limburg Stirumplein 5

6971 CE BRUMMEN

TELEFOONNUMMER

Voor beide vestigingen

0575-561988

POSTADRES

Postbus 141

6970 AC BRUMMEN

E-MAIL

info@welzijnbrummen.nl

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

VOLG ONS

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN? Geef hier je mail-adres