top of page

NIEUWS

'Hoornspelen in het orkest geeft mij energie'

Imre Boersma | 22 jaar | HBO ICT HAN

 

September is bij Stichting Welzijn Brummen (SWB) de maand van de ontmoeting. In het kader hiervan worden zes jonge mensen geportretteerd. Deze jongeren vertellen wat zij doen in hun vrije tijd na school of na werk. Wat dit voor hen oplevert aan levensgeluk en hoe belangrijk het is om andere leeftijdsgenoten te ontmoeten en wat dat met ze doet. In dit gesprek vertelt Imre Boersma uit Brummen wat hij in zijn vrije tijd doet en wat daar zo leuk aan is.

 

Wat doe je in je vrije tijd?

‘Ik maak vooral muziek en daarnaast schrijf ik ook programma’s voor op de computer. Ik speel hoorn en mellofoon bij Harmonie Orkest Brummen (HOB). Thuis studeer ik de stukken in voor het orkest. Bij het hoorn spelen is het vooral mooi om sommige epische passages te spelen. Zeker als het lukt! Het leuke van componeren is dat wanneer je een deuntje in je hoofd hebt en je dit daarna op papier zet, wat instrumenten aan toevoegt, dan ontstaat een eigen muziekstuk. De muziek staat op een online platform en ik heb ook net een stuk voor een orkest gecomponeerd’, aldus Imre.

 

Wat doet muziek met je gezondheid?

‘Het hoorn spelen in het orkest geeft mij energie. Ik haal veel plezier uit het hoorn spelen samen met anderen erbij. We repeteren nu in twee groepen op een doordeweekse avond. Het samenspelen met elkaar schept wel een band. Je moet toch goed luisteren naar elkaar. En na het repeteren gaan we ook vaak wat drinken met een groepje. Naast muziek vind ik het ook leuk om te programmeren. Ik heb voor de muziekvereniging een app ontwikkelt waarmee de leden zich kunnen afmelden voor de repetitie, de mededelingen kunnen lezen en er kunnen documenten, zoals muziekstukken, toegevoegd worden’, vertelt Imre enthousiast.

 

Het Harmonie Orkest Brummen is een van de buitenschoolse culturele activiteiten die terug te vinden zijn op www.brummennaschooltijd.nl

(Foto: Chantal Bresser)

Imre8_edited.jpg
A1 Maand van de Ontmoeting.jpg
bottom of page