top of page

MAATJESPROJECT

Voor allerlei mensen en situaties

Ook al is iedereen graag zo zelfstandig mogelijk, het lukt niet iedereen om alles volledig zelf te doen.

Senioren merken soms dat met het ouder worden bepaalde zaken niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Kon men vroeger gaan en staan waar men wilde, als je niet zo goed meer ter been bent is een eindje wandelen of een uurtje winkelen vaak al een hele onderneming. Ook de stilte en het alleen zijn na verlies van een partner kan lastig zijn, evenals het tijd vrij maken voor jezelf als je een zieke partner thuis hebt die jouw zorg nodig heeft.

Maar ook als je nog jong bent is niet alles vanzelfsprekend. Het is bijvoorbeeld niet altijd makkelijk om sociale contacten aan te gaan en te houden, bijvoorbeeld als je een vorm van autisme hebt of om een andere reden niet veel buiten de deur komt.

Gelukkig kunnen veel mensen in zo'n geval rekenen op steun van familie, vrienden of buren. Ook die kunnen echter niet altijd, en soms wordt het voor hen gewoonweg te veel. In die situaties biedt het Maatjesproject uitkomst.

De maatjesvrijwilligers doen heel divers werk

Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om met je mee te gaan naar de markt, om een eindje met je te wandelen of om wekelijks een kopje koffie te komen drinken. Ze luisteren naar jouw verhaal en sluiten aan bij je behoeften en wensen. Een vrijwilliger wordt niet "zomaar" aan je gekoppeld. Van te voren wordt goed gekeken welke vrijwilliger bij welke aanvraag past. Hierdoor ontstaat vaak een langdurige contact waar beide partijen veel energie en gezelligheid uit halen.

De vrijwilligers worden ondersteund door een professional van SWB.

Informatie

Wil je gebruik maken van een maatje? Bel ons en we overleggen samen wat het best bij je wens en situatie past. Telefoonnummer: 0575-561988

bottom of page