VRIJWILLIGERSCENTRALE

Online-

cursussen

Online cursussen

 

Diverse organisaties bieden leuke online-cursussen voor vrijwilligers en mensen die met vrijwilligers werken. Daardoor kun je op een tijd dat het jou het best uitkomt, gewoon thuis kennis opdoen. Op deze pagina hebben we een selectie voor jou op een rij gezet. Je kunt direct beginnen!

Zorgen over een kind, en nu?

Met deze cursus kunnen vrijwilligers leren wat ze kunnen doen als ze merken dat een kind thuis in de problemen zit.

Ook voor vrijwilligers die niet per se met kinderen werken, is de cursus interessant.

We hebben immers allemaal kinderen in onze omgeving en zijn niet altijd vrijwilliger.

Aangeboden door Augeo foundation

Barvrijwilliger

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer  hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.

Aangeboden door de Vrijwilligerswerkacademie

Vrijwilligers begeleiden

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden.

Aangeboden door Humanitas

Vrijwilligers werven

Hoe kun je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers werven en begeleiden? Na afloop van deze online-cursus ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Lees hoe je vrijwilligers kunt vinden en binden en start de cursus.

Aangeboden door de Vrijwilligerswerkacademie

Versterkend gesprek

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.

Aangeboden door Humanitas

Empowerment

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over.

Aangeboden door Humanitas

Netwerk versterken

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen. 

Aangeboden door Humanitas

Hoe geef je goed feedback?

Hoe geef je precies feedback? En hoe reageer jij zelf op collega’s? Goede gesprekken zijn heel belangrijk. Je werk wordt er leuker van. Hoe maak je een gesprek doelgericht? In deze module leer je hoe je een collega op een prettige manier aanspreekt op storend gedrag.

Aangeboden door Vilans

Kan jij nee zeggen?

Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

Aangeboden door Humanitas

Stop! Contact?

In het één op één contact gaat veel mis, doordat mensen niet goed naar elkaar luisteren of niet goed doorvragen. Leer in deze online-training hoe het beter kan.

Aangeboden door ZonMW

 

Omgaan met emoties

Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training.

Aangeboden door Humanitas

Goed in gesprek

Hoe luister je goed naar iemand? En wat zegt jouw lichaamstaal? Sommige gesprekken lopen lastig. Waarom is dat? Hoe kan het beter? Dat ga je leren in deze module.

Aangeboden door Vilans

Please reload

OPENINGSTIJDEN

Voor beide vestigingen

maandag-vrijdag

08:30 - 22:30 

gesloten op feestdagen

LOCATIES

Tjark Riks Centrum

Derickxkamp 2a

6961 DL EERBEEK

Plein 5

Graaf van Limburg Stirumplein 5

6971 CE BRUMMEN

TELEFOONNUMMER

Voor beide vestigingen

0575-561988

POSTADRES

Postbus 141

6970 AC BRUMMEN

E-MAIL

info@welzijnbrummen.nl

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

VOLG ONS

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN? Geef hier je mail-adres