top of page

NIEUWS

'Zeepjes en kaarsen maken vind ik erg leuk'

Marloes en Lisa van Luttikhuizen  en Fay Elizen| 12, 10 en 12 jaar |

Het Compaen college Zutphen, De Rietgors in Leuvenheim en Rhedens Lyceum

 

September is bij Stichting Welzijn Brummen (SWB) de maand van de ontmoeting. In het kader hiervan worden zes jonge mensen geportretteerd. Deze jongeren vertellen wat zij doen in hun vrije tijd na school of na werk. Wat dit voor hen oplevert aan levensgeluk en hoe belangrijk het is om andere leeftijdsgenoten te ontmoeten en wat dat met ze doet. In dit gesprek vertellen de zussen Marloes en Lisa en hun vriendin Fay uit Brummen wat zij in hun vrije tijd doet en wat daar zo leuk aan is.

Wat doen jullie in je vrije tijd?

‘Op de dagen dat de Maakplaats the Villa open is in Brummen gaan we daar naartoe. Daar kun je van alles maken. Het zijn eigenlijk garages waarin een schildersatelier, een bouwplek een keuken en een muziekhoek is gemaakt. Buiten is een moestuin en een voetbalveld. En er zijn twee campers waarin projecten worden gedaan. We eten altijd om 16.00 uur een tosti met elkaar. Je kunt ook koekjes bakken en kaarsen en zeepjes maken. Bij de vrijdaggroep kun je mee-eten. De kinderen die het niet zo breed hebben kunnen gebruik maken van het gezamenlijke potje. Dat is wel fijn’ vertellen de meiden enthousiast.

 

Fay vertelt dat ze op voetbal zit en veel tekent en leest. Lisa tekent ook en speelt met de nieuwe hond en ook met de jongens. Marloes vertelt dat ze nu veel huiswerk moet maken en minder tijd heeft voor de Villa. Allemaal vinden ze shoppen, vooral kleding kijken ook erg leuk. Het liefst in Zutphen of in Doetinchem. Fay vertelt dat ze ballenmeisje is bij de voetbalclub De Graafschap in Doetinchem.

 

‘Zeepjes en kaarsen maken vind ik erg leuk bij the Villa, zegt Lisa. Marloes vindt bakken ook erg leuk en Fay vindt vooral kleding naaien gaaf, omdat ze hierin verder wil. Fay en Marloes gaan alleen nog op vrijdag naar the Villa en zijn nu de oudsten van de groep. Lisa vindt het wel leuk om er vaker heen te gaan om een kastje te bouwen voor haar moeder en nieuwe vrienden te maken.

 

Maakplaats de Villa is een van de buitenschoolse culturele activiteiten die terug te vinden zijn op www.brummennaschooltijd.nl

 

(Foto: Chantal Bresser)
 

Marloes en lisa3_edited.jpg
A1 Maand van de Ontmoeting.jpg
bottom of page