top of page
Poster Zomerkunst.jpg

SWB Zomerkunst

De zomertijd komt er weer aan, dat betekent dat veel activiteiten een zomerstop hebben en mensen op vakantie gaan. Daarom organiseren wij voor iedereen in de gemeente een leuk creatief activiteiten programma.

Uitnodiging

Graag nodigen wij jou uit op zaterdag 6 juli bij Plein 5 in Brummen om 11.00 uur voor de feestelijke start. 
Onder genot van koffie en koek opent de gloednieuwe dorpsdichter van de gemeente Brummen, Annemarie Visser,  Zomerkunst.

Daarna dompelt iedereen zich even onder in muziek en zang met Rozemarijn de Vet.

Kunstenaar Emeke Buitelaar inspireert het publiek door over haar leven en werk te vertellen. Zij is bekend van haar interview in de Stentor over haar contact met Anton Heijboer.

Er is een lekkere lunch van soep en brood voor alle aanwezigen en daarna gaat iedereen naar keuze een uurtje dichten met Tim Pardijs, schilderen met Emeke of zingen met Rozemarijn.

Afsluitend nog napraten en dan alvast de voorpret over de volgende zaterdagen waarop de creativiteit kan bloeien:

20 juli improvisatietheater met Marij Verhaevert bij Plein 5 in Brummen;

3 augustus graffiti met Martin Stuijver bij het Tjark Rikscentrum in Eerbeek;

17 augustus creatief schrijven met Marije Verbeeck bij de Bibliotheek in Brummen;

31 augustus houtbewerking met Gerrit Bouhof bij het Tjark Rikscentrum in Eerbeek.

 

Ten slotte wordt een uitmarkt gehouden in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek op zaterdag 14 september. De tijden zijn steeds van 11 tot 14 u.

Je mag aan alles mee doen, maar ook bijvoorbeeld aan 1 workshop. Zo worden de rustige zomerse zaterdagen een bron van plezier en kunst.

Maak kennis met de lokale kunstenaars:

Wie is Emeke Buitelaar?

BEELDENDE KUNST


Emeke leeft haar leven vanuit innerlijke kracht, haar bron van nieuwsgierigheid, vertrouwen, liefde en verstilling. Door aandacht voor spelen en creëren ontstond haar kleurrijke kunst. Kleur, beweging, fantasie en gevoel zijn ingrediënten voor het werk dat zij maakt. Na haar opleiding Tekenen/Textiele werkvormen ging zij naar Suriname om daar te werken voor drie jaar. Hier ging zij op zoek naar avontuur en kwam het onbekende tegen. Het leven van Emeke Buitelaar verandert radicaal als ze Anton Heyboer leert kennen. De internationaal vermaarde schilder leeft op dat moment in een ratjetoe van golfplaten met zijn vijf ‘bruiden’. Bijna wordt ze zijn zesde bruid. De natuur, kleurrijke mensen, geuren en sferen vormen nog steeds een inspiratiebron. Zij combineerde moeder- en kunstenaarschap en vertrouwde op haar eigenheid en inspiratie om te creëren.
Persoonlijke website Emeke Buitelaar

Wie is Rozemarijn de Vet?

ZANG
 
Ik ben Rozemarijn, afgestudeerd aan ArtEZ Conservatorium Popacademie in Enschede, gespecialiseerd in zang en backing vocals.
In 2018 heb ik voor mijn afstudeerproject mij tijdens een rondreis door Amerika: New York, Detroit, Chicago, Memphis, New Orleans en Clarksdale ondergedompeld in de diverse muziekstijlen door veel interviews af te nemen met lokaal bekende zangers en producers en het bezoeken van diverse festivals en andere muziekevenementen. Hier heb ik veel kunnen ervaren en kunnen leren van mensen die actief zijn in de Amerikaanse muziekindustrie. Van country tot hiphop, van gospel tot blues.
Naast het schrijven van eigen nummers en arrangementen vervul ik regelmatig de rol van backingvocalist bij diverse bands. Daarnaast geef ik zangles en coach ik nieuwe talenten onder de naam Zangschool Brummen.
Persoonlijke website Rozemarijn de Vet

Wie is Annemarie Visser?

POEZIE


Annemarie heeft Taalbeheersing gestudeerd en is van beroep technisch schrijver. Ze speelt daarnaast in een ensemble altviool en treedt regelmatig op. Ze woont ruim 30 jaar in Brummen en is betrokken bij een aantal activiteiten en evenementen. Ze is 5 jaar geleden begonnen met het schrijven van (kleine) gedichten. Haar wens is dat de inwoners van Brummen door interpretatie of vertaling van gebeurtenissen in haar gedichten, hierop een andere kijk krijgen.
De gedichten van Annemarie als dorpsdichter kunt u hier lezen: Gedichten Annemarie.
Annemarie zal op 6 juli als dorpsdichter van Brummen het publiek inspireren waarna Tim Pardijs een workshop zal verzorgen.

Wie is Tim Pardijs?

POEZIE
 

Vanaf het moment dat Tim Pardijs (1978) kon schrijven, zette hij zijn naam of ‘hoi!’ op muren, kinderwagens, kasten, zijn huid, tafels, schriften en boeken. Inmiddels is zijn woordenschat uitgebreid en schrijft hij gedichten, verhalen, columns en toespraken. Hij was journalist en schreef vier boeken: de interviewbundel Verzot op Zutphen (2007) en de poëziebundels Alsof de stad van mij is (stadsgedichten, 2014), Dromen die aarde openbreken (vinex-gedichten, 2015), Onder het prikkeldraad door (bibliofiele uitgave, 2017). Tim is eindredacteur van literair tijdschrift Liter en geeft sessies Art Based Learning.
Persoonlijke website Tim Pardijs  

Opgeven  Wil je meer informatie over Zomerkunst? Mail of bel naar: Stichting Welzijn Brummen
Kunst@welzijnbrummen.nl / 0575-561988
 
Wil je meedoen? Klik dan HIER en vul het aanmeldformulier in.
 
Om de activiteiten te bekostigen wordt er per keer een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de deelnemers.

bottom of page