top of page

GRIP OP GELD

Volgens het Nibud vreest ruim een derde van de Nederlandse huishoudens in de komende tijd moeilijk rond te komen als gevolg van economische crisis. Dat is logisch, want er vallen voor velen van ons zekerheden weg. Je hebt bijvoorbeeld als zzp’er ineens geen opdrachten meer. Of het bedrijf waar je werkt, verkeert in zwaar weer. Jouw inkomen wordt lager maar jouw vaste lasten blijven hetzelfde. Hoe lang duurt dit? Ga je het redden? 

Als mensen te maken krijgen met minder inkomsten, zullen ze dat compenseren met spaargeld en door te bezuinigen. Als rekeningen niet meer betaald kunnen worden, is de premie voor de zorgverzekering het eerste dat sneuvelt, blijkt uit de Nibudpeiling. Voorkom echter dat kleine schulden grote problemen worden. 

“Grote schulden beginnen klein, problematische schulden beginnen met betalingsachterstanden.”

Mensen met schulden vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat, vanwege schaamte of trots. Hierdoor stapelen de problemen zich op. Een kleine schuld kan dan uitgegroeid zijn tot een onoplosbaar probleem dat het leven beheerst. Stress, een slechtere gezondheid en verlies van werk kunnen het gevolg zijn. En het kan echt iedereen overkomen. Mijn oproep is om niet met financiële problemen door te lopen, maar jouw zorgen op tijd met mij bespreekbaar te maken, zegt Willem, van het Steunpunt Geld en Administratie.

Steunpunt Geld en Administratie

Het Steunpunt Geld en Administratie werkt nauw samen met Team voor Elkaar van de gemeente Brummen, de Plangroep, woningcorporatie Veluwonen, zorgverzekeraars, energiemaatschappijen de belastingdienst en andere partijen die met mogelijke betalingsachterstanden te maken krijgen. Wij doen dit samen met een team van deskundige vrijwilligers. We hebben dus veel kennis in huis en de lijnen zijn kort zodat we samen met jou het tij vlot kunnen keren. 

Onderneem nu actie

Je kunt er niets aan doen dat er situaties kunnen ontstaan die jouw portemonnee treffen. Mogelijk nu al, mogelijk over enkele weken of maanden, als je door jouw reserves heen bent. Kijk vandaag nog naar hoe en waar je grip op jouw geld kunt krijgen of houden. En waar je terecht kunt als je er zelf niet uitkomt en advies nodig hebt. Kies uit volgende mogelijkheden:

bottom of page