top of page

SAMEN MET MUZIEKVERENIGINGEN

Kindermuziekweek.png
Inspiratiepagina

In de gemeente Brummen is een rijk verenigingsleven. Muziekverenigingen voelen zich mede verantwoordelijk voor muziekonderwijs op de basisscholen. Samen met Harmonie Orkest Brummen, DES uit Hall, Eendracht  uit Eerbeek, professionele muziekdocenten en dankzij gelden van de gemeente Brummen verzorgen wij als Cultuurpunt Brummen muziekonderwijs op alle basisscholen in de gemeente.

Opening Landelijke Kindermuziekweek met Mini-schoolplein-doe-mee-concertjes

5 april 2024

Tijdens de Kindermuziekweek 5 t/m 14 april 2024 komt de Doe Maar Mee Band Lokaal bestaande uit leden van Eendracht, HOB en DES onder leiding van Romano Mediati ondersteund door vakdocent Patrick de Heus op alle schoolpleinen in de gemeente om de opening van de Kindermuziekweek te vieren. Samen wordt het Kindermuziekweeklied gezongen en is er een mini-meedoe-concert voor de hele school!

Opening Landelijke Kindermuziekweek vanuit Eerbeek

maart 2023

Hoe klinken 280 kinderen, een rapper en 30 muzikanten van muziekverenigingen uit de gemeente Brummen?

Als je dat wilt weten, kom gerust kijken en luisteren naar het optreden van de 'Doe Maar Mee Band – Lokaal' vanuit de Bhoele in Eerbeek op 24 maart om 10:15.

 

De kinderen uit groep 5 en 6 uit de gemeente Brummen hebben de afgelopen weken met muziekdocenten Patrick de Heus en Daphne Wesseling het Kindermuziekweeklied ingestudeerd. Dit zullen ze gaan uitvoeren tijdens de opening van de Kindermuziekweek vanuit Eerbeek. Ook zullen ze een nummer doen samen met de rapper Pjotr. Een speciaal samengesteld jeugdorkest aangevuld met volwassen muzikanten van de muziekverenigingen HOB, Eendracht en DES zullen deze kinderen begeleiden.

Tijdens de Doe Maar Mee Band Lokaal zullen er live-opnames worden gemaakt t.b.v. het YouTubekanaal van de Landelijke Kindermuziekweek. Dit  wordt ingezet om de opening van deze week te vieren. De vlogger Teun Peuters zal presentator zijn van deze happening.

Pjotr zal samen met de kinderen en het orkest ‘Ik moet gaan’ uitvoeren. Pjotr is ambassadeur van Meer Muziek in de Klas –Lokaal. Dit evenement wordt ondersteund door Arend Nijhuis van Cultuur Oost.

Doe Maar Mee Band 

oktober 2022

 

Vanaf schooljaar 2022-2023 sluiten we aan op het concept van de Doe Maar Mee Band. Op elke school in de gemeente gaan groep 5 en 6  liedjes instuderen waaronder het Kindermuziekweeklied i.s.m. een muziekdocent voorafgaand aan de Landelijke Kindermuziekweek met het instrumentarium waar de school zelf voor kiest.

 

Videotutotial
Doe Maar Mee Band Brummen Pancratius SWB.jpg

Contact

Edith Gloerich

e.gloerich@welzijnbrummen.nl

0575-728407

Dwarsfluit iets voor jou?
03:11
Hobo iets voor jou?
03:10
Hoorn iets voor jou?
04:05

Welk instrument past bij jou?

december 2020

 

In de periode dat er vanwege corona geen vakdocenten in de school konden komen, hebben we gewerkt aan filmpjes voor leerlingen in samenwerking met Cultuur Oost en FilmHUB Oost. Filmmaker Inge Theunissen heeft vastgelegd wat de vakdocenten leerlingen graag mee willen geven.

bottom of page