top of page

 

Knooppunt Mantelzorg Brummen

 

Woensdagochtend 28/08, 11/09, 25/09, 09/10 2024

Brummen

Contactgroepen  “Verlies en rouw”

Op woensdag 28 augustus 2024 start Stichting Welzijn Brummen met een contactgroep “Omgaan met verlies”.  De contactgroep zal bestaan uit 8 deelnemers, die onlangs, of langere tijd geleden iemand hebben verloren en die een weg zoeken om hiermee om te gaan.

 

Iedereen maakt verlies en rouw mee in zijn leven. Vaak is het zoeken naar een manier hoe hiermee om te gaan. Nadat je iemand bent verloren kan het leven aan de ene kant stil staan en tegelijkertijd aan de andere kant doorgaan. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar dat kan behoorlijk moeilijk zijn. Het kan helpend zijn om mee te weten over hoe een rouwproces in het algemeen werkt, om vervolgens je eigen proces in beeld te krijgen. Daarnaast is gebleken dat wanneer ‘gelijkgestemden’ in contact komen met elkaar, dit helpt om met eigen verdriet om te gaan.

 

Waar gaat het over?

Stichting Welzijn Brummen biedt deze contactgroep aan, waarbij je stilstaat bij ‘een eigen manier van omgaan met verlies’ en in contact komt met mensen die ook te maken hebben (gehad) met het verlies van een dierbare.  Door middel van deze groep creëert Stichting Welzijn Brummen een veilige omgeving waarin mensen hun hart kunnen luchten, steun kunnen geven en kunnen ontvangen en hun verdriet en zorgen kunnen delen. Dit gaat soms gepaard met een traan, maar zeker ook met een lach. Want dat is wat we uiteindelijk willen: het verdriet overleven en met  een (glim-)lach verder kunnen gaan.

In de vier bijeenkomsten wordt uitgelegd hoe rouw en een rouwproces werken, met aandacht voor jouw eigen situatie. Je leert hoe je verlies kunt dragen, mee kunt nemen in jouw dagelijkse leven. Je leert het verlies niet te verwerken, maar je leert het verlies anders vast te houden.

Na vier bijeenkomsten wordt met de groep al dan niet besloten om maandelijks met elkaar in contact te blijven via bijeenkomsten die in Plein Vijf zullen plaatsvinden.

 

Voor wie?

Heb jij te maken (gehad) met het verlies van een dierbare, waar je (nog steeds) last van ervaart? Weet je niet hoe je verder moet? Wordt je verdriet niet minder? Wil je weten hoe anderen omgaan met verlies en verdriet? Voel je je eenzaam in je verdriet? Dan zijn deze workshops wellicht wel iets voor jou.

 

Waar en Wanneer?

De bijeenkomsten vinden (bij voldoende opgaven) plaats in Plein Vijf in Brummen op volgende woensdagochtenden: 28/08, 11/09, 25/09, 09/10 2024. Tijd: van 10.00-11.30 uur.

Deelname is gratis.

 

Contact en opgeven

Heb je interesse?

Stuur dan een mail naar: k.vanaalst@welzijnbrummen.nl.

Of via telefoon: 0575 561988 (op woensdagen en donderdagen)

                           

Kosten:                Gratis

Woensdagochtend 04-09 / 18-09 / 02-10 / 16-10

Eerbeek

Contactgroep Omgaan met Levend verlies

Voor wie:            voor mensen die te maken hebben / zorgen voor iemand met een ongeneeslijke                                           beperking/ziekte.

Datum:                woensdagochtend: 04-09 / 18-09 / 02-10 / 16-10

Tijd:                      10.00-11.30 uur

Locatie:                Tjark Riks Centrum te Eerbeek

Opgeven:             Bij Karin van Aalst,

                              k.vanaalst@welzijnbrummen.nl

                              T 0575 561988 (op woensdagen en donderdagen)

Kosten:                Gratis

Donderdagochtend 12 september 2024

Eerbeek

Thee en Taart voor mantelzorgers

Palliatief verpleegkundige schuift aan

 

Knooppunt Mantelzorg Brummen nodigt mantelzorgers uit voor thee (koffie mag ook) en taart op donderdagochtend 12 september 2024.

 

Tijdens deze avond is er tevens gelegenheid om meer te weten te komen over palliatieve zorg.

 

De palliatieve fase is een periode in het ziekteproces van iemand waarin genezing niet meer mogelijk is en de nadruk ligt op het verlichten van symptomen en het bieden van comfort en ondersteuning.

 

Terwijl mantelzorgconsulent Ellen Lammersen de taart voor u aansnijdt, schuift palliatieve zorg verpleegkundige Saskia Boersma werkzaam bij Buurtzorg Brummen aan.

Saskia kan je informeren over wat er mogelijk is in de palliatieve fase van het leven van iemand en zijn of haar naasten.

Daarnaast is er ruim de gelegenheid om eventuele vragen te stellen..

 

Wil je liever luisteren of kom je alleen voor de thee en taart?

 

Dat kan uiteraard ook.

 

Het staat je vrij om iemand mee te nemen.

Opgave: niet nodig, vrije inloop

Locatie: Tjark Riks Centrum, Derickxkamp 2a, Eerbeek

Tijd: tussen 10.00 -11.30 staat de taart klaar

Kosten: geen

Meer informatie: mantelzorg@welzijnbrummen.nl / 0575 561988

Webinar Privé, werk en mantelzorg in balans

Afhankelijk van of er voldoende belangstelling is, willen we in het najaar 2024 de Webinar ‘Privé, werk en mantelzorg in balans’ aanbieden.

Deze Webinar wordt verzorgd door MantelzorgNL.

Wat kun je verwachten?

In dit Webinar geven we werkende mantelzorgers informatie over wettelijke en bedrijfsspecifieke regelingen, zoals bijvoorbeeld de verschillende verlofregelingen. Bovendien gaan we met elkaar in gesprek over wat je helpt of heeft geholpen om de combinatie werk en mantelzorg goed te kunnen doen. Ook staan we stil bij het voeren van een gesprek met de leidinggevende over mantelzorgtaken en de do’s & dont's hiervan.

Interesse?

Heb je interesse in dit Webinar?

Stuur ons een berichtje met je contactgegevens, zodat we je

kunnen informeren zodra de Webinar daadwerkelijk doorgaat:

mantelzorg@welzijnbrummen.nl

Activiteiten op maat

 

Wij zijn erg benieuwd waar jij als mantelzorger behoefte aan hebt.

Wil je graag een informatiebijeenkomst over PGB, Wmo, Wlz bijwonen? 

Of kun je wel ondersteuning gebruiken over hoe je een beetje balans kunt behouden tussen vrije tijd, werk en je mantelzorgtaken?

Of heb je behoefte aan contact met anderen die in een soortgelijke situatie als dat van jou zitten?

Laat het ons weten. Wij kunnen je individueel informeren, maar bij voldoende animo ook experts uitnodigen voor een bijeenkomst met andere mantelzorgers met dezelfde interesse.

 

Je kunt je interessegebied of vraag aan ons doorgeven

door ons te mailen of te bellen:

mantelzorg@welzijnbrummen.nl / T0575 561988

image_edited.png
image.png
bottom of page