Voor

mantelzorgers

Jong en

mantelzorg

Voor 

organisaties

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is zorg en ondersteuning gegeven aan een naaste die chronisch ziek is en/of een beperking heeft. Zoals een partner, ouder, kind, vriend, buur, of kennis. De mantelzorger geeft langdurig, intensief en onbetaald zorg en ondersteuning aan iemand met wie hij/zij een persoonlijke band heeft.

U staat er niet alleen voor! Wij hebben specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van mantelzorgondersteuning. Wij zijn er voor alle mantelzorgers in de gemeente Brummen. U kunt bij ons terecht met al uw vragen. Wij geven u informatie en voorlichting.

Bent u mantelzorger? Meldt u zich dan bij ons aan. U ontvangt dan onze Nieuwsbrief en informatie over o.a. informatiebijeenkomsten en de Dag van de Mantelzorg.

U kunt zich hier aanmelden:

Werk en mantelzorg

Mantelzorg waardering

Maatjes project

Contactgroep

Dag van de mantelzorg

Tips

Dag van de Mantelzorg;
mantelzorgers in beeld en verrassing aan de deur

Dinsdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. De dag waarop een prachtige fotocollage op een doek van 2 bij 2 meter zou worden gepresenteerd. Deze collage bevat een groot aantal foto’s die een speciale betekenis hebben voor mantelzorgers in onze gemeente. De collage is namelijk het resultaat van het aanbod aan alle mantelzorgers in onze gemeente om een mooie foto te laten maken door professionele fotografen Evelien en Jacomien van fotostudio Lifetime. De onthulling op de jaarlijkse dag van de mantelzorg (10 november) gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door

Omdat het organiseren van een leuk evenement voor alle mantelzorgers er dit jaar niet in zit, hebben gemeente en Knooppunt Mantelzorg eerder dit jaar gekozen voor een andere, veilige en persoonlijke blijk van waardering voor alle mantelzorgers in de gemeente Brummen. “We hebben de samenwerking gezocht met fotostudio Lifetime uit Brummen, die vele foto’s heeft gemaakt. Foto’s van personen, dieren of locaties die voor mantelzorgers dierbaar zijn. Deze foto heeft elke mantelzorger inmiddels ook ontvangen,” legt Karin van Aalst van het Knooppunt Mantelzorg uit. “Ook hebben we met toestemming van mantelzorgers een groot aantal foto’s mogen gebruiken om daar een mooie collage van te maken. Het is een inspirerend en menselijk geheel geworden.” Het doek krijgt zowel in het Tjark Riks Centrum als in Plein Vijf een mooie plek. “Zodra de corona-maatregelen weer versoepeld zijn, is iedereen welkom om deze collage met eigen ogen te komen bekijken.”
 

Op later moment: verrassingstas ‘aan de deur’

Zodra de coronamaatregelen enigszins zijn versoepeld, gaat een groep vrijwilligers bij alle mantelzorgers die bij het Knooppunt Mantelzorg in beeld zijn langs. “Zij zetten alle mantelzorgers die bij ons bekend zijn in het zonnetje door een mooi cadeautje thuis te bezorgen. Dit als blijk van grote waardering voor de inzet, zorg en betrokkenheid van mantelzorgers.” Ellen Lammersen hoop dat het rondbrengen later deze maand mogelijk is, maar laat ook weten dat het rondbrengen van deze presentjes de nodige tijd vraagt. Ze verwacht dat na het versoepelen van de maatregelen in een periode van twee weken alle bij het Knooppunt ingeschreven mantelzorgers het tasje in hun bezit hebben. Zonder al te veel te verklappen laat Ellen weten dat niet alleen het inspirerende (mantelzorg)spel ‘’bordje vol’ in de tas zit, maar ook een lekkere ludieke lekkernij namens de gemeente in samenwerking met Pelikaan Eerbeek. “Het is een mooi voorbeeld van een maatschappelijk betrokken ondernemer die mantelzorgers een warm hart toedraagt.” Bij het bezorgen van het tasje blijven de bezorgers natuurlijk op de stoep of voortuin, op veilige afstand.

 

Aanmelden

Mantelzorgers die nog niet ingeschreven zijn bij het knooppunt kunnen dat natuurlijk gewoon doen. Zij ontvangen dan óók de verrassingstas thuis. Aanmelden kan hier of je kan bellen met (0575) 56 19 88. Mantelzorgers kunnen zich ook inschrijven voor een speciale nieuwsbrief. Hierdoor blijven zo op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes. 

foto Jacomien en Evelien.jpg