top of page

Brinta met koffiemelk!

Welzijnswerk heeft de kracht om direct te kunnen handelen zonder eerst allerlei procedures te starten. Hiervoor is wel wat lef en veel inzet nodig. Bij de SWB werken jongerenwerkers die normaal gesproken met jongeren activiteiten doen.

Afgelopen corona periode hebben zij met deze jongeren boodschappen gedaan voor oudere kwetsbare mensen die de deur niet uit durfden of mochten. De jongerenwerker ging samen met de jongere op pad om boodschappen te halen in de supermarkt. Niet de normale activiteit voor een jongere. Maar het werd erg gewaardeerd door de wat kwetsbare oudere mensen.


Oudere dame

Op een gegeven moment belde een oudere dame een jongerenwerker op om te vragen of iemand brood voor haar kon halen, want ze at al de hele week Brinta met koffiemelk. We schrokken hier enorm van. Dit is eigenlijk precies waar het om gaat in ons werk. Het is heel fijn dat mensen ons op zo’n moment als ze in nood zijn weten te vinden. De jongerenwerker is direct in zijn auto gestapt en naar de winkel gereden om boodschappen te halen. Hij heeft daar niet eens verder over nagedacht. Daar ben ik trots op dat we in dergelijke situaties in staat zijn direct actie te ondernemen. We gaan dan niet eerst allemaal procedures bekijken, maar handelen direct en lossen het op. De oudere dame was zo blij!

Laten we in het nieuwe jaar naar elkaar om blijven kijken met aandacht en interesse. Met een klein gebaar of inspanning kun je al heel veel betekenen voor een ander…

コメント


bottom of page