top of page

Iedere vrijwilliger een lintje

Liefde en energie straalt af van de vele vrijwilligers die ik tref. Ze doen het duidelijk omdat ze er zelf blij van worden, betrokken blijven en zich vitaler voelen. Wist je dat landelijk zo’n 50% van de inwoners vrijwilligerswerk doet? Geweldig toch!

Een paar jaar geleden vond ik in het archief blauwe lintjes met de tekst: “vrijwilligers maken het verschil”. Ik heb ze regelmatig aan vrijwilligers uitgedeeld onder het motto: iedere vrijwilliger verdient een lintje! In deze tijd van “echte” koninklijke lintjes en de Brummense Bikkel wil ik u, Burgemeester van Hedel, vragen: mag ik alle vrijwilligers in de gemeente Brummen aandragen voor een (echt) lintje?


Want we kunnen toch Hannie, die aardige chauffeuse van Handsaam, die steeds haar auto zo netjes houdt om boodschappen te doen met iemand die het zelf niet kan, minder waard vinden dan een lintje. En Roy die veel senioren in corona tijd digitaal vaardig heeft gemaakt, om zo contact te kunnen houden met hun omgeving. Ook vind ik het zo geweldig dat onze vrijwilligster Lizette fietsen heeft geleerd aan nieuwkomers. Dat verdient geen lintje maar de ereprijs!!!


Het zijn er dan 10.444 lintjes, alstublieft.

Comentarios


bottom of page