top of page

2. waar kan ik terecht voor ondersteuning thuis?

Bij de zorg voor een hulpbehoevende huisgenoot of familielid kan praktische hulp noodzakelijk zijn. Aan welke hulp behoefte is, hangt af van de situatie. De één heeft behoefte aan huishoudelijke hulp, terwijl de ander juist steun kan gebruiken bij de verzorging en opvoeding. Hier vind je meer informatie over praktische hulpvormen en adressen van instanties die deze hulp bieden.

2.1 informatie en advies

2.2 welke hulpvormen zijn mogelijk?

2.3 aanbieders van hulp in de thuissituatie

2.4 aanvullende hulp

2.5 hoe vraagt u professionele hulp aan?

2.1 informatie en advies

Knooppunt Mantelzorg Brummen

Je kunt bij Knooppunt Mantelzorg terecht met al je vragen en/of een persoonlijk gesprek. Zij geven je informatie en voorlichting, onder andere over hulpmiddelen. Of over omgaan met dementie of een andere chronische ziekte. Ook helpen zij je bij het vinden van zorgprofessionals en vervangende zorgmogelijkheden. Je kunt ook prima bij hen terecht voor het regelen van praktische hulp. Daarnaast organiseren zij informatieve bijeenkomsten en lotgenotengroepen. Voor professionals is er het Netwerk Mantelzorgondersteuning.

Vestiging Brummen:

Plein 5, Graaf van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE Brummen

Vestiging Eerbeek:

Tjark Riks Centrum, Derickxkamp 2a, 6961 DL Eerbeek
0575 - 561988
mantelzorg@welzijnbrummen.nl

 

 

Team voor Elkaar (Wmo loket van Gemeente Brummen)

Voor vragen over zorg, ondersteuning, jeugd, werk en inkomen

0575 - 568 568 (werkdagen 9:00 - 12:00)
info@teamvoorelkaar.nl

https://www.brummen.nl/inwoner-en-ondernemer/ondersteuning-en-zorg/team-voor-elkaar.html

Hulp bij het keukentafelgesprek

Jouw vraag en jouw situatie staan centraal bij Team Voor Elkaar. Ook bij het keukentafelgesprek of wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag doet voor een uitkering. Toch kan een beetje hulp fijn zijn bij zo’n gesprek. Natuurlijk is een familielid of bekende welkom. Maar je kunt ook gratis gebruik maken van onafhankelijke, deskundige ondersteuning.

Adviespunt Zorgbelang denkt met u mee

Het vinden van passende zorg en ondersteuning kan ingewikkeld zijn. Weet u niet waar u moet beginnen, welke keuzes u hebt  en waar u de zorg kunt vinden? De onafhankelijk Cliëntondersteuner van Adviespunt Zorgbelang kan u hierbij kosteloos helpen. Of heb jij al een keukentafelgesprek met een medewerker van Team voor Elkaar? Een eerste afspraak bij WerkFit Brummen? Dan is het vaak fijn als een onafhankelijk  iemand het gesprek met je voorbereidt. Je kunt hiervoor gratis terecht bij onafhankelijk Cliëntondersteuner  van Adviespunt Zorgbelang. Deze werkt 100% onafhankelijk van de gemeente. De onafhankelijk Cliëntondersteuner is bereikbaar op telefoonnummer: 088 – 92 94 074. De  folder over de onafhankelijke cliëntondersteuning (pdf, 2,4 MB) in de gemeente Brummen vindt u in het gemeentehuis.

MEE

Ondersteunt mensen met een beperking of een chronische ziekte. Ook ouders, verzorgers, familie, hulpverleners, verwijzers en andere betrokkenen kunnen hier terecht. MEE biedt de volgende diensten:
• Hulp bij vragen over onderwijs, opvoeding, wonen, werken, sociale voorzieningen, inkomen, vervoer en vrije tijd.
• Ondersteuning bij moeilijke afwegingen.
• Verwijzing naar de juiste hulpinstanties.

Heb je een Wlz-indicatie? En kun je ondersteuning gebruiken bij het vinden van goede zorg? Je kunt dan kosteloos en direct terecht bij een cliëntenondersteuner van MEE.


0900 999 8888  (algemeen nummer MEE)
info@mee.nl

MEE Veluwe

Postadres: 


Postbus 517, 
8000 AM Zwolle 

 

Centraal Kantoor (geen bezoekadres): 


Molenstraat Centrum 1, 
7311 XG Apeldoorn055 526 9200
info@meeveluwe.nl
www.meeveluwe.nl

 

Casemanager dementie

De casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie en hun naasten. Vanaf het vermoeden van dementie, of een eventuele diagnose, tot aan het overlijden of enkele maanden na opname. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert, ondersteunt, regelt zorg en helpt keuzes te maken. Steeds in antwoord op de ontwikkeling van het ziektebeeld en de benodigde hulp.
De huisarts, de poli geriatrie van het ziekenhuis en GGNet kunnen je/ jouw naaste bij het Geheugensteunpunt ( http://www.hetgeheugensteunpunt.nl) voor ondersteuning/begeleiding door een casemanager aanmelden.

http://www.netwerkdementie.nl/hoe-komt-u-aan-een-casemanager

 

Het geheugensteunpunt Brummen-Eerbeek

Het Geheugensteunpunt biedt:

• Informatie - samen met jou zoeken wij naar antwoorden en oplossingen op uw vragen. Dit kan zowel in een persoonlijk gesprek, als via de e-mail of telefoon.

• Activiteiten - een maandelijks wisselend programma rond ontmoeten, ontspannende en informatieve bijeenkomsten.

• Ondersteuning en begeleiding - onder andere casemanagement voor thuiswonende mensen met dementie en hun partner (zie bovenstaand: casemanager dementie).

• Ondersteuningsgroepen - lotgenotencontact voor mensen met dementie, partners en familie.

• Informatie over diverse vormen van dagbesteding.

Vestiging Brummen:

Plein 5, Graaf van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE Brummen

Vestiging Eerbeek:

Bibliotheek Eerbeek, Coldenhovenseweg 13, 6961 EA Eerbeek


06-28457299
brummen@hetgeheugensteunpunt.nl
www.hetgeheugensteunpunt.nl

 

2.2 welke hulpvormen zijn mogelijk?

Je kunt een beroep doen op de volgende hulp:

 • Verzorging en verpleging thuis van zieken en mensen met een beperking door de thuiszorgorganisatie. Zij ondersteunen je bij de zorg, nemen (medische) taken over, beantwoorden uw vragen en geven informatie.

 • Thuisbegeleiding: een combinatie van persoonlijke begeleiding en huishoudelijke ondersteuning voor huishoudens waar sprake is van een complexe problematiek.

 • Praktische thuishulp: ondersteunt ouders of verzorgers van kinderen met een chronische ziekte of beperking of een verstandelijk gehandicapte volwassene. Bijvoorbeeld ondersteuning bij de dagelijkse begeleiding en verzorging, maar ook huishoudelijke hulp. Het ontlasten van de mantelzorger staat hierbij centraal.

 • Huishoudelijke hulp: neemt enkele huishoudelijke taken over, zoals schoonmaken of bijv. de was. Dit in overleg met de zorgaanbieder, afhankelijk van de indicatie.

 • Inzet van een vrijwilliger

2.3 aanbieders van hulp in de thuissituatie

Op deze pagina vind je de volgende vormen van hulp in de thuissituatie.

 1. Praktische hulp

 2. Maaltijdbezorging aan particulieren

 3. Hulp in de huishouding

 4. Zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking

 5. Zorg voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid.  

 6. Thuiszorg (Verpleging, Verzorging, Begeleiding)

 

2.3.1. Praktische hulp

Er zijn diverse vormen van praktische hulp in en rond huis mogelijk als de situatie daarom vraagt. Je kunt daarbij een beroep doen op de volgende organisaties.

Stichting Welzijn Brummen

Deze welzijnsorganisatie in de gemeente Brummen levert diensten en activiteiten voor mensen van elke leeftijd om hun welzijn te bevorderen. Ook ondersteunende diensten voor ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Stichting Welzijn Brummen biedt de volgende relevante diensten voor mantelzorgers:

Maatjesproject

Een vrijwilliger (een maatje) kan uitkomst bieden als iemand sociaal contact wil, en waar dit niet meer zo vanzelfsprekend is. Meer informatie bij Stichting Welzijn Brummen

0575 - 561988
www.welzijnbrummen.com

 

Buurtklus

Buurtklus is een centraal punt waar mensen uit de gemeente Brummen terecht kunnen voor het doorgeven van kleine klussen in huis of tuin tegen een kleine vergoeding. Er zijn voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de Buurtklus.


06 - 41076236 (maandag 14:00 - 17:00 en donderdag 9:00 - 12:00)
www.buurt-klus.nl

via contactformulier op website

 

Klussendienst Graag gedaan 

De klussendienst doet klussen waar je niet aan toe komt. Van kleine klussen binnenshuis tot boodschappenservice. Er wordt een vergoeding gevraagd.

 

Stichting Rhienderen Centrum

Rhienderstein 26

6971LX Brummen

06-51965353 (op maandag t/m vrijdag van 10-12 uur)
graaggedaanbrummen@gmail.com
www.stichtingrhienderencentrum.nl  

 

                                                                           

Stichting Vrijwillige hulpdienst Handsaam Brummen Eerbeek

Vervoer

Handsaam regelt vervoer voor alle inwoners van de gemeente Brummen die geen eigen vervoer hebben of geen gebruik willen of kunnen maken van openbaar vervoer. Eventueel zijn wij ook behulpzaam op en naar uw bestemming.

0575-565666 (op werkdagen van 9-11 uur)
www.handsaam-brummen-eerbeek.nl

2.3.2 Maaltijdservice aan particulieren

Thuisgekookt

Elke dag een verse, warme maaltijd op tafel is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Stichting Thuisgekookt is er voor iedereen die vanwege fysieke of mentale klachten niet meer in staat is om iedere dag zelf te koken. Door voor jou op zoek te gaan naar een passende thuiskok in de buurt die een à twee dagen per week een lekkere maaltijd verzorgt, hopen we terug te gaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die voor elkaar zorgen.

www.thuisgekookt.nl

 

Apetito

Bezorging thuis van vriesverse maaltijden en warme maaltijden.


0800 - 023 29 75   Ma t/m vrij van 08.00 - 18.00 uur
info@apetito.nl
www.apetito.nl

Eten van de Kok (Maaltijdservice IJsselvallei)

Dagelijks een warme of koude maaltijd van verse producten.

0575-471634

info@etenvandekok.nl

www.etenvandekok.nl  

 

Maal op maat

Biedt warme of koelverse maaltijden aan.

0575-525477

info@cateringzutphen.nl

www.maalopmaat.nl

 

Maaltijdplusservice ‘t Zwientje

Dagelijks verse maaltijden aan huis

06-20955530

www.zwientje.nl

 

 

Eten met gemak

Koelverse maaltijden, gemaakt van de meest verse ingrediënten uit het seizoen. Tot in uw koelkast bezorgd, door vaste bezorgers op vaste dagen


0575 - 820 984
via contactformulier op website
www.etenmetgemak.nl/stedendriehoek/

 

Maaltijdhulp

Hulp bij het vinden van de juiste maaltijdservice. Vind de juiste maaltijdservice bij jou in de buurt. Je kunt kiezen uit warme, dagverse, koelverse of vriesverse maaltijden.


via contactformulier op website
www.maaltijdhulp.nl

   

Uitgekookt

Kant en klare maaltijden met verse streekproducten die twee keer per week geleverd kunnen worden.


085 - 040 60 65
info@uitgekookt.nl
https://uitgekookt.nl

 

Maaltijdbutler

Deze site biedt een overzicht van diverse maaltijd-aanbieders.

info@maaltijdbutler.nl  

via contactformulier op website
www.maaltijdbutler.nl

 

2.3.3 Aanbieders voor hulp in de huishouding

Er is vaak de mogelijkheid om zelf hulp in de huishouding te regelen rechtstreeks bij een organisatie die huishoudelijke hulp biedt. Een andere mogelijkheid is om via de WMO van de gemeente hulp te krijgen (op indicatie).

Naast de gegevens van het WMO loket staan hieronder ook enkele organisaties die huishoudelijke hulp bieden.

 

WMO loket gemeente (Team Voor Elkaar)

Om hulp in de huishouding via de WMO van de gemeente te krijgen, moet er eerst een indicatie aangevraagd worden bij de gemeente. In Brummen kan men hiervoor terecht bij Team voor Elkaar. Zij bekijken welke ondersteuning er precies nodig is tijdens een zogenaamd keukentafelgesprek en regelen de toeleiding verder naar de aanbieder voor hulp in de huishouding.

Contactgegevens Team voor Elkaar:

 

0575 - 568 568 (9.00-12.00 uur)
info@teamvoorelkaar.nl

https://www.brummen.nl/inwoner-en-ondernemer/ondersteuning-en-zorg/team-voor-elkaar.html

 

 

Aanbieders thuiszorg/ vervanging van huishoudelijke taken:

 

Verian

(088) - 126 3 126
welkom@verian.nl
www.verian.nl

 

Thuiszorg Gezellig

085 - 040 90 74
info@thuiszorggezellig.nl
www.thuiszorggezellig.nl

  

ZorgAssist

058 - 265 00 81

info@zorgassist.nl

www.zorgassist.nl

 

Tzorg

088-0025500 (Hoofdkantoor)  055-5995977 (Apeldoorn)
www.tzorg.nl

 

BiOns B.V.

085 - 850 01 63
info@bions.nl
www.bions.nl

Ikzoekhuishoudelijkehulp.nl

www.ikzoekhuishoudelijkehulp.nl

Tophulp

www.tophulp.nl

 

De Witte Werkster

(088) – 430 30 66
info@dewittewerkster.nl
www.dewittewerkster.nl

 

Miep

0111 - 410 009

info@miep.nu

www.miep.nu

Strijkservice Brummen

06-28639490

info@strijkservicebrummen.nl

http://www.strijkservicebrummen.nl/

 

2.3.4 Zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking
 

's Heeren Loo

Ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op verschillende plekken in Nederland. Van ambulante zorg thuis tot 24-uurs opvang op woonlocatie.


0800 - 355 55 55 
e-mail via contactformulier op de website
www.sheerenloo.nl

 

Humanitas-DMH

Biedt ondersteuning thuis aan jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met meervoudige problematiek


Zadelstede 1 - 2, 3431 JZ  Nieuwegein (Centraal Cliënten Bureau)
030 - 600 51 70
CCB@humanitas-dmh.nl
www.humanitas-dmh.nl

 

Pluryn

Pluryn ondersteunt jongeren en volwassenen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig  mogelijke plek in de samenleving. Ook als de problematiek complex is (bv. Bij verstandelijke en gedragsproblemen)


088 – 7792000 (algemeen)
info@pluryn.nl
www.pluryn.nl

 

Philadelphia Zorg

Ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking. Ook werkzaam in Brummen.

 

Coltbaan 5, 3439 NG Nieuwegein
0800 - 0830
info@philadelphia.nl
www.philadelphia.nl

 

Elver

Bezoekadres:

Nieuw Wehlseweg 14, 7031 HW Nieuw-Wehl

Algemeen: 0314 - 69 69 11

info@elver.nl

Zorgloket (vragen rondom zorg): 0314 69 69 99

zorgloket@elver.nl

www.elver.nl

 

 

Stichting Heimdall

Heimdall is een organisatie, die aan volwassen mensen met een verstandelijke beperking, een kleinschalige woon- leef- en werkgemeenschap aanbiedt met de daarbij behorende zorg.

Koppelenburgerweg 11, 6971 AL Brummen

0575 - 56 36 65

06 - 26 31 94 93

aline@heimdall.nl

www.heimdall.nl

 

Thomashuis Brummen

In het Thomashuis Brummen wonen mensen met een verstandelijke beperking en is er 24 uurs zorg en begeleiding. Overdag biedt het Thomashuis dagbesteding in een winkel in Brummen waar tevens een kop koffie geschonken wordt.

Wilhelminastraat 16, 6971 AK Brummen

0575 - 844673

brummen@thomashuis.nl

www.thomashuis.nl

 

De Droom

De doelgroep is kinderen, jongeren en volwassenen met ASS, AD(H)D, evt. in combinatie met gedragsproblematiek of anderen stoornissen. De Droom is  niet ingericht op mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Verzorging en/of hulp bij ADL is geen probleem.

Bezoekadres: Weg langs het vrouwengoed 2, 6971 LP Brummen

Erick van der Toorn: 06 - 129 50 358

Ellen van der Toorn: 06 - 130 41 922

Of neem contact op  via het contactformulier op de website

 www.vofdedroom.nl

 

Werk en zorgboerderij Cortenoever

De doelgroep van deze zorgboerderij bestaat uit (jong) volwassenen die door een vorm van lichte lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking buiten de gewone arbeidsmarkt vallen. De zorgboerderij wil een plek bieden waar iedereen naar vermogen kan werken, zich kan ontwikkelen en plezier kan beleven.

Werk en zorgboerderij Cortenoever, Piepenbeltweg 27, 6971 JH Brummen

06 - 30195159

info@zorgboerderijcortenoever.nl

www.zorgboerderijcortenoever.nl

 

Zorgbedrijf ‘In groene Handen’

Met ‘In groen Handen’ staat de deskundige begeleiding van mensen centraal die, met één - of meerdere beperkingen- door het leven gaan en die heel graag op een (beschermde) werkplek aan de slag willen.

Zorgbedrijf ‘In groene Handen’, werklocatie De Meander, Zutphensestraat 296, 6971 JR Brummen

Fred Thus 06 - 30726683

ingroenehanden@gmail.com

www.ingroenehanden.nl

 

Rhienderen Werkt!

Rhienderen Werkt! is een dagcentrum en werk/leerplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Rhienderen Werkt! is een onderdeel van Philadelphia. Rhienderen werkt!,

 

Radeland 3, 6971 LV Brummen

0575-569269

teamrhienderenwerk@philadelphia.nl

www.rhienderen-werkt.nl

 

Zozijn

Zozijn biedt zorg, ondersteuning en begeleiding aan volwassenen met een verstandelijke beperking. In de plaats waar je woont of die je zelf kiest. Voor mensen die dit nodig hebben is er ook intensieve ondersteuning in een beschermende omgeving.

Bezoekadres: Molenallee 50, 7384 AN Wilp

Algemeen: 088 – 5753000

info@zozijn.nl

www.zozijn.nl

2.3.5 Zorg voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid

 

GGNet

GGNet is specialist voor mensen met psychische problemen en hun naasten

088-9331100
www.ggnet.nl

 

 

Riwis, Zorg en Welzijn

Riwis Zorg & Welzijn is er voor alle mensen met complexe psychische hulpvragen. 

Doelgroepen: jongeren (vanaf 14 jaar), volwassenen, moeder en kind en gezinnen.

Onze begeleiding kan uiteenlopen van één of een paar uur per week bij jou thuis tot 24-uursbegeleiding in een woonvoorziening van Riwis.

 

Locatie Buiten de Veste

Locatie Doornbosch Hofstede

Locatie Lombok


055-5394500
info@riwis.nl
www.riwis.nl

 

 

Professionals in Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

0573 - 44 26 46
info@nah.nl
www.nah.nl

 

2.3.6 Thuiszorg (verpleging, verzorging en begeleiding)

 

Buurtzorg

Levert professionele thuiszorg en verpleging.

Buurtzorg Brummen
06 5114 0957
brummen@buurtzorgnederland.com

 

Buurtzorg Eerbeek

06 1033 0288
eerbeek@buurtzorgnederland.com
www.buurtzorg.nederland.com

 

Homeinstead Thuiszorg Deventer Lochem Zutphen

Biedt individuele begeleiding, persoonlijke verzorging, gezelschap

0573 – 459547
info.dlz@homeinstead.nl

www.homeinstead.nl

 

Riwis

Riwis levert professionele thuiszorg en verpleging. Daarnaast is er ook een casemanager dementie, die een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie en hun naasten is

055 - 539 45 00
info@riwis.nl
www.riwis.nl

 

Verian

Verian levert professionele thuiszorg en verpleging. Tevens is er een casemanager dementie. Als casemanager bieden zij begeleiding en ondersteuning aan cliënten met een diagnose dementie of het vermoeden daarvan (het ‘ niet pluis gevoel’).

088-1263126
welkom@verian.nl
www.verian.nl

 

Looijenga Zorg

Biedt professionele zorg (verblijf, thuiszorg, dagopvang, revalidatiezorg, vakantieopvang) op maat waarbij wordt uitgegaan van de zorg/wensen van de cliënt.


Looijenga Zorg

’t Haagje 8, 6961 GM Eerbeek

0313—650510

06-28820937

info@looijengazorg.nl

www.looijengazorg.nl

 

PrivaZorg

055 - 3560712
info@privazorgdeachterhoek.nl

www.privazorgdeachterhoek.nl

 

Sensire

0900 – 88 56
info@sensire.nl
www.sensire.nl

  

Vitaal Thuiszorg

Biedt ook thuiszorg speciaal gericht op kinderen.


0316 - 22 00 73
info@vitaalthuiszorg.nl
www.vitaalthuiszorg.nl

  

Zuster Jansen

Zuster Jansen is een particuliere thuiszorgorganisatie met een breed zorgaanbod, aansluitend op de behoefte van de zorgbehoevende. Gespecialiseerd in onder andere 24 - uurs zorg (terminale zorg), waakdiensten, overbruggingszorg, en begeleiding van patiënten met Alzheimer.


020 - 63 66 837
info@zusterjansen.nl
www.zusterjansen.n

 

2.4 aanvullende hulp

 

Er zijn verschillen mogelijkheden voor aanvullende hulp.

 1. Personenalarmering en/of medicatiebewaking

 2. Thuiszorg en ondersteuning aan huis (betaalde diensten)

 3. Thuiszorg en ondersteuning aan huis (door vrijwilligers)

 4. Hulp bij administratie

2.4.1 Personenalarmering en/of medicatiebewaking

Systeem waarmee een hulpbehoevende in geval van nood met één druk op de knop hulp inschakelt. Bijvoorbeeld na een valpartij of als de cliënt zich onwel voelt. Het kan zijn dat je niet bij de telefoon kunt of dat degene die je probeert te bellen niet bereikbaar is. De personenalarmering biedt je dan een goede oplossing en geeft je een gevoel van veiligheid.

 

CSI Service

Landelijk werkgebied met betrekking tot personenalarmering. Deze personenalarmering heeft contracten met diverse zorgverzekeringen.


Biesven 2 , 5595 DD Leende
040 - 258 01 55
www.csiservice.nl

 

Stichting ATA personenalarmering

Onafhankelijke stichting met een landelijk werkgebied voor personenalarmering en thuiszorg. Stichting ATA heeft een contract met Achmea zorgverzekeringen, maar werkt ook samen met andere zorgverzekeringen.


James Wattstraat 71, 1097 DL Amsterdam
020 - 592 31 31
service@atapersonenalarmering.nl
www.atapersonenalarmering.nl

 

Riwis

Voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, maar zich graag veiliger willen voelen, biedt Riwis Zorg & Welzijn professionele personenalarmering. Je kunt 24 uur per dag rekenen op hulp indien u dit nodig heeft.

Riwis biedt ook medicatiebewaking aan middels de Medidobox.  De Medidobox is een kastje dat bij u thuis wordt geplaatst en een signaal geeft als het tijd is om  medicijnen in te nemen. Uit het kastje komt dan een plastic zakje met de pillen dat automatisch wordt opengesneden. En als men vergeet op de knop van het kastje te drukken voor uw medicijnen, dan gaat er automatisch een signaal naar de thuiszorg en komt er alsnog een medewerker langs.


055-5394500
info@riwis.nl
www.riwis.nl

 

Verian

Met Personenalarmering behoudt u uw zelfstandigheid. Gaat er thuis toch iets mis, dan bent u met één druk op de alarmknop in verbinding met onze Zorgcentrale. 24 uur per dag het gemak van directe hulp als het nodig is.

(088) - 126 3 126
welkom@verian.nl
www.verian.nl

Sensire

 • personenalarmering, Met één druk op de knop krijgt u contact met een medewerker van de alarmcentrale van Sensire.

 • De Medido is een elektronische medicijnendoos die een signaal geeft als u uw medicijnen moet nemen. Hebt u het signaal niet gehoord of gezien? Dan nemen de mensen van het medisch service center van Sensire contact met u op.

 • Met videomonitoring kan een verpleegkundige op afstand een oogje in het zeil houden. 

       0900 8856 

       www.sensire.nl

 

2.4.2 Thuiszorg en ondersteuning aan huis (betaalde diensten)

Saar aan huis

Saar aan Huis biedt aanvullende zorg (zorg die een mantelzorger anders zou bienden) aan ouderen, ook bij dementie

T 055 2002010 

apeldoorn@saaraanhuis.nl

www.saaraanhuis.nl

Homeinstead Thuiszorg Deventer Lochem Zutphen

Biedt individuele begeleiding, persoonlijke verzorging, gezelschap

0573 – 459547
info.dlz@homeinstead.nl

www.homeinstead.nl

 

Senior Service

Geeft advies, hulp en begeleiding bij de meest uiteenlopende zaken, bijvoorbeeld: Voor- en nazorg bij ziekenhuisopname, slaap- en waakdiensten, samen boodschappen doen, bereiden van maaltijden, begeleiding tijdens verhuizing etc. Je kunt de diensten inkopen met een PGB of geïndiceerd via het CIZ.


0800 - 1969 (algemeen) of 06 - 21 153 133 (regiocoördinator Zutphen en omstreken )

zutphen@seniorservice.nl
www.seniorservice.nl

Thuiszorg Gezellig

Biedt individuele begeleiding, gezelschap, maaltijdondersteuning en huishoudelijke hulp

085 – 040 90 74
info@thuiszorggezellig.nl
www.thuiszorggezellig.nl

 

UW Assistent

Naast ondersteuning in de thuissituatie bied Uw Assistent ook aanvullende hulp als begeleiding, gezelschap, mantelzorgondersteuning, advies en hulpmiddelen.


085 - 201 30 72
info@uwassistent.nl
www.uwassistent.n

Zorg aan huis

Zorgmaatje aan Huis Nederland is georganiseerd in regio’s en heeft een landelijke dekking. Ze zetten zorgmaatjes in, om de mantelzorger te ontlasten en het leven van de cliënt plezieriger en gemakkelijker te maken.

T 06 549 420 00

zutphen@zmah.nl

www.zorgmaatjeaanhuis.nl

2.4.3 Thuiszorg en ondersteuning aan huis (door vrijwilligers)

Stichting Welzijn Brummen

Deze welzijnsorganisatie in de gemeente Brummen levert diensten en activiteiten voor mensen van elke leeftijd om hun welzijn te bevorderen. Ook ondersteunende diensten voor ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Stichting Welzijn Brummen biedt de volgende relevante diensten voor mantelzorgers:

Maatjesproject

Een vrijwilliger (een maatje) kan uitkomst bieden als zelfstandig dingen doen niet meer zo vanzelfsprekend is en familie, vrienden of buren niet kunnen helpen. Meer informatie bij Stichting Welzijn Brummen

0575 - 561988
www.welzijnbrummen.com

 

Buurtklus

Buurtklus is een centraal punt waar mensen uit de gemeente Brummen terecht kunnen voor het doorgeven van kleine klussen in huis of tuin tegen een kleine vergoeding.


06 - 41076236 (maandag 14:00 - 17:00 en donderdag 9:00 - 12:00)
www.buurt-klus.nl

via contactformulier op website         

 

2.4.4 Hulp bij thuisadministratie
 

Stichting Welzijn Brummen

Bij het Steunpunt Geld en Administratie kun je terecht voor hulp bij allerlei financiële en administratieve zaken.

Inloopspreekuur
Het Steunpunt Geld en Administratie houdt elke week inloop. Daar kun je zo binnenlopen met vragen over je financiën. Bijvoorbeeld over het maken van een budgetoverzicht en het invullen van formulieren. Of om te berekenen of je recht hebt op toeslagen.

Dinsdag: 09.00 - 12.00 uur, Tjark Riks Centrum Eerbeek

Woensdag: 09.00 - 12.00 uur, Plein 5 Brummen

Vestiging Brummen: Plein 5, Graaf van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE  Brummen

Vestiging Eerbeek:

Tjark Riks Centrum, Derickxkamp 2, 6961 DL  Eerbeek

0575 - 561 988

info@welzijnbrummen.nl

www.welzijnbrummen.com

2.5 hoe vraagt u professionele hulp aan?

Langdurige zorg of hulp en ondersteuning in de thuissituatie voor volwassenen of kinderen is geregeld in de volgende wetten: de Wet langdurige zorg,  de Zorgverzekeringswet, de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO 2015) en de Jeugdwet. Mede de aard van je zorgbehoefte bepaalt vanuit welke wet je zorg krijgt.

Voor het aanvragen van professionele hulp kun je terecht bij het CIZ, de gemeente (WMO loket) of uw zorgverzekeraar. Hieronder zie je voor welke hulp je waar terecht kunt. In sommige gevallen is een eigen bijdrage verschuldigd. Deze wordt geïnd door het CAK (Centraal administratie kantoor).

 

langdurige, intensieve zorg

Zorg via de Wet langdurige zorg (Wlz) krijg je als je de hele dag intensieve zorg en toezicht dichtbij nodig heeft. Dan regelt de Wlz dat je zorg in een instelling krijgt. Maar je kunt deze zorg ook thuis krijgen. Dit moet wel verantwoord zijn en de kosten mogen niet hoger zijn dan bij opname in een instelling. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt of je recht hebt op Wlz-zorg.

 

Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)

088 - 789 10 00

contactformulier op de website
www.ciz.nl

zorgverzekeraar (voor persoonlijke verzorging en verpleging)

Wijkverpleging is verpleging en verzorging met een medische noodzaak. Wijkverpleging vraag je aan bij een wijkverpleegkundige van een thuiszorginstelling. De zorgverzekeraar betaalt de zorg.

ondersteuning thuis (Wmo)

Mogelijk heb je hulp nodig om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Of om actief aan het dagelijks leven te kunnen blijven deelnemen. Reden kan zijn dat je wat ouder wordt, een beperking heeft, of langdurig ziek bent. De professionals van het Team Voor Elkaar zoeken samen met jou naar een oplossing. Ze kijken naar wat je zelf kunt, en hoe familie, bekenden of vrijwilligers kunnen helpen. Waar nodig wordt professionele hulp ingeschakeld. Het kan gaan om huishoudelijke hulp, dagopvang, een rolstoel, mantelzorgondersteuning, een woningaanpassing, enzovoort.

jeugdhulp, vragen over opvoeden en opgroeien

Zorg voor uw kind? Bij Team voor elkaar kan iedereen vragen stellen over opvoeden en opgroeien; vanaf de zwangerschap tot een kind volwassen is. Het team is ook aanspreekpunt voor alle vormen van jeugdhulp. Het biedt hierover advies en indien er meer hulp nodig is bekijkt men samen met jou wat het beste is. Het team kan zelf hulp bieden of begeleid je naar passende ondersteuning of jeugdhulp door anderen. Alle informatie en advies is deskundig, gratis en onpartijdig.

Team Voor Elkaar (Gemeente Brummen)

0575 - 568 568
info@teamvoorelkaar.nl
https://www.brummen.nl/inwoner-en-ondernemer/ondersteuning-en-zorg/team-voor-elkaar.html

 

Onafhankelijke cliëntondersteuner

Heb je ondersteuning nodig voor het (keukentafel)gesprek met een medewerker van Team voor Elkaar? Dan kun je kosteloos gebruik maken van een onafhankelijke  cliëntondersteuner. Dat is een deskundige met wie je het gesprek voorbereid of die als ondersteuner aanwezig kan zijn bij het gesprek.

Wil je gebruik maken van deze gratis ondersteuning? Laat het weten aan Team voor Elkaar. Je kunt ook zelf contact opnemen met Adviespunt Zorgbelang Gelderland: 026-3842822

Heb je op dit moment een indicatie op basis van de Wet Langdurige Zorg (Wlz)? Je kunt voor onafhankelijke cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Veluwe via 055-5269200 of email: info@meeveluwe.nl

 

CAK

De CAK  voert bepaalde regelingen van de overheid uit, o.a. de inning van de eigen bijdrage in de WMO en Wet langdurige zorg.

0800-1925 (voor eigen bijdrage WMO)

0800-0087 (voor eigen bijdrage Wet langdurige zorg)
www.hetcak.nl

 

Heb je hulp nodig bij je hulpaanvraag?
Neem contact op met het Knooppunt Mantelzorg Brummen:

mantelzorg@welzijnbrummen.nl

0575 - 56 19 88

Anker 1
Anker 2
Anker 3
Anker 4
Anker 5
pointer.png
bottom of page